Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

SWUK bekroont Vlaamse violiste Jiska Lambrecht

Jiska Lambrecht is de kersverse “Laureate 2024” van vzw SWUK Vlaanderen, een vereniging die jonge klassieke muzikanten steunt. Ze is de eerste violiste die deze prijs, een cd-opname, wint.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De vzw SWUK Vlaanderen ondersteunt jong, veelbelovend muzikaal talent bij de start van hun carrière. Jaarlijks biedt ze een uitzonderlijke muzikant(e) de kans om een cd op te nemen. Daarnaast verleent ze studiebeurzen en schenkt prijzen op wedstrijden. Vorige laureaten waren onder meer pianist Liebrecht Vanbeckevoort (laureaat Koningin Elisabethwedstrijd), harpiste Anneleen Lenaerts (Wiener Philharmoniker) en klavecinist Korneel Bernolet.

Laureate 2024 is de jonge violiste Jiska Lambrecht (°1997) die reeds vele jaren een mooi parcours aan het afleggen is. Jiska is actief op de internationale podia als soliste en in verschillende kamermuziekensembles. Ze maakt deel uit van het Zwitserse CHAARTS Chamber Artists en is lid van Bryggen – Bruges Strings. Ze is eerste violiste van het Turicum Quartet waarmee ze in september 2023 de tweede prijs won op de Karol Szymanowski International Music Competition in Polen (eerste prijs niet toegekend). Sinds 2018 vormt ze ook een duo met de Italiaanse pianist Marco Sanna, een van de rijzende sterren in de kamermuziekwereld. Met zijn Trio Orelon won hij vorig jaar de twee meest gerenommeerde internationale wedstrijden voor pianotrio, Melbourne en ARD.

Jiska studeerde bij Natasha Boyarsky (Londen) en Jolente De Maeyer (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Ze behaalde haar master Violine Solo met grootste onderscheiding bij Barnabás Kelemen (Hochschule für Musik und Tanz Köln) en bereidt zich momenteel voor op het Solistendiploma bij Ilya Gringolts aan de Zürcher Hochschule der Künste. Ze studeert er ook barokviool bij Monika Baer.

Op de cd ABENDROT brengen Jiska Lambrecht en Marco Sanna late werken van Robert Schumann, Clara Schumann en Johannes Brahms. Een fascinerend verhaal over levenslange vriendschap en artistieke verbondenheid. Met de Romanza van Lodewijk Mortelmans brengen ze een ode aan de ‘Vlaamse Brahms’.

De cd wordt voorgesteld op 21 april om 20 uur in de Miry Concertzaal in Gent. Jiska en Marco zullen er het integrale programma van de cd brengen. De toegang tot het laureatenconcert is gratis.

Programma voorstelling CD

*Robert Schumann: Sonate nr. 2 in re klein, op. 121

*Clara Schumann: Romance op. 22 nr. 1

*Johannes Brahms: Sonate nr. 3 in re klein, op. 108

*Lodewijk Mortelmans: Romanza

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.