Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

KEW Viool 2024: de halve finale

In Studio 4, Flagey (Elsene/Brussel) vindt van maandag 13 tot zaterdag 18 mei, telkens om 15 en 20u uur de halve finale plaats van de KEW Viool 2024.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Halvefinalisten

 1. Anna Agafia
 2. Joshua Brown
 3. Angela Chan
 4. Hana Chang
 5. Elli Choi
 6. SongHa Choi
 7. Emmanuel Coppey
 8. Anna Im
 9. Lorenz Karls
 10. Ruifeng Lin
 11. Bohdan Luts
 12. Nathan Mierdl
 13. Georgii Moroz
 14. Julian Rhee
 15. Dmitry Smirnov
 16. Karen Su
 17. Ruslan Talas
 18. Dmytro Udovychenko
 19. Pauline van der Rest
 20. Minami Yoshida
 21. Mio Yoshie
 22. Dayoon You
 23. Leonid Zheleznyi
 24. Kevin Zhu

Meer over de halvefinalisten

Programma halve finale

Tijdens elke sessie hoort het publiek vier halvefinalisten aan het werk. De eerste twee spelen een concerto van Wolfgang Amadeus Mozart, gekozen uit de concerti KV207 (nr. 1 in Bes), KV211 (nr. 2 in D) en KV218 (nr. 4 in D). Ze worden begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, o.l.v. Vahan Mardirossian.

Na de pauze vertolken de volgende twee violisten hun recital met pianobegeleiding. De jury kiest één van twee door de kandidaat voorgestelde recitalprogramma’s, die werken naar keuze bevatten, alsook een onuitgegeven verplicht werk van de hand van Charlotte Bray, The Sun and her Flowers, speciaal voor deze editie geschreven (wereldpremière op maandag 13 mei 2024 om 15u). De componiste zal de hele week aanwezig zijn en is beschikbaar voor interviews.

De programmakeuze van de jury wordt de dag voor het optreden aan de kandidaat meegedeeld en nadien toegevoegd aan de kalender op onze website.

Ontdek de volgorde van optreden en het programma van de halve finale op deze website.

Uitzending

Dankzij de VRT en de RTBF worden de optredens van de kandidaten live gestreamd op de website van de KEW. Vanaf de halve finale kan je alles ook volgen op Klara, VRT CANVAS en VRTMAX. Op zaterdag 18 mei wordt de bekendmaking van de 12 finalisten rond middernacht eveneens live uitgezonden.

Juryleden

De samenstelling van de jury kan van ronde tot ronde verschillen, maar de juryleden zetelen telkens in de hele ronde waarvoor ze gevraagd zijn. In de halve finale zijn dat: Gilles Ledure (Voorzitter), Augustin Dumay, Miriam Fried, Lorenzo Gatto, Philippe Graffin, Koichiro Harada, Dong-Suk Kang, Kyung Sun Lee, Midori, Dmitry Sitkovetsky, Baiba Skride en Isabelle van Keulen.

 • WAT: KEW Viool 2024
 • WAAR: Flagey - Elsene (Brussel)
 • Website: KEW Viool 2024

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende