Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Over Klassiek Centraal

Vintage piano

Klassiek Centraal is sinds 2006 uw betrouwbare gids in de wereld van de klassieke muziek, in België en daarbuiten.

Ons webmagazine houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het klassieke muzieklandschap. 

De professionele medewerkers van Klassiek Centraal zetten zich allemaal vrijwillig in. Ze schrijven hun gedachten ervaringen en belevingen neer in recensies.

Nieuws- en persberichten van culturele instellingen blijven up to date. In onze evenementenkalender vindt u steeds klassieke concerten van uit heel België. In onze FB-groep houden we het culturele debat open.

Blijf op de hoogte van alle artikelen op onze website, en schrijf je vandaag nog in op onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Wat feiten over Klassiek Centraal

Artikelen
0 +
Vrijwilligers
0 +
Jaar online
0

November 2005: Na een concertante opera-opvoering in de Kon. Elisabethzaal in Antwerpen orakelt een journaliste van een Antwerpse krant tijdens de erop volgende receptie luid genoeg dat ‘ze niet schrijft over een opera zonder toneel, want wat is dat nu voor iets?’… Tja, wat het voor haar was, weet nog steeds niemand want ze schreef er niet over, maar zonder dat de dame het besefte, was zij de definitieve aanzet om een website op te zetten om klassieke muziek te recenseren. Al ruim anderhalf jaar drong Ludwigs oudste broer Koen aan om te beginnen met een website. Geen blad meer, zo voorspelde hij, want dat mislukt toch. “Het is nu aan het internet.”

2006: Einde juni, negen maanden na de beslissing volgt de bevalling: Klassiek Centraal ziet het daglicht. Webmaster is Koen, allesschrijver is Ludwig.

2008/9: De tandem rijdt 2,5 jaar alleen door het landschap tot op korte tijd een aantal mensen zich aangesproken voelen om hun medewerking te verlenen. Zoals bij elke organisatie zijn er in de loop der jaren medewerkers die komen en gaan. Leer iedereen kennen op onze ‘Wie is wie’ pagina.

2009: Het webmagazine groeit verder,… het Gouden Label, het kwaliteitslabel van Klassiek Centraal, wordt in het leven geroepen en wordt een eerste keer uitgereikt bij de derde verjaardag van het magazine in het Kasteel d’Ursel (Bornem). Het zal jaarlijks uitgereikt worden tot Covid 19 uitbreekt.

2022: De leiding van Klassiek Centraal wordt in augustus overgenomen. De website, ooit nog opgemaakt in FrontPage, maar al jaren levend en wel in WordPress, krijgt een nieuw jasje. Een nieuw logo en lay-out horen daarbij!

2024: De opbouw en opmaak van de website wordt grondig herdacht. Er komt een agenda, musici, organisatoren en anderen, professioneel of liefhebber, kunnen een profiel aanmaken, iedereen kan persmededelingen en aankondigingen van concerten plaatsen, opnames  inbrengen en zoveel meer. Zo is Klassiek Centraal meteen het modernste en volledigste webmagazine voor de klassieke muziek in het Nederlands.

2026: Klassiek Centraal wordt 20 jaar…

Het webmagazine is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sterke referentie.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende