Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Le Printemps Musical de Silly

Le Printemps Musical de Silly vindt dit jaar opnieuw plaats in de gemeente Opzullik en omstreken van 23 maart tot 23 juni 2024 onder de noemer Ode aan de VreugdeMet 15 concerten biedt het festival een muzikale ontdekkingstocht gaande van de laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd tot originele creaties van jong talent, of nog van jazz tot wereldmuziek. Het is daarbij een kans om het rijke architecturale erfgoed van de regio te (her)ontdekken.

De Ode aan de Vreugde, het laatste deel van Beethovens 9e Symfonie, die 200 jaar geleden in Wenen in première ging, is ook een gedicht van Friedrich von Schiller dat broederlijke, verenigde en vreedzame idealen viert. Een symbolische keuze voor het festival, dat ook het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie wil vieren, waarvan de Ode aan de Vreugde de hymne is geworden.

Het festival begint op 23 en 24 maart in het kasteel van Morval met het Orkestra duo, gevolgd door de Italiaanse pianist Roberto Giordano en de Kollmeier zussen.

Hoogtepunten zijn onder andere het Tsjechische Zemlinsky kwartet in het voormalige Rosario-klooster te Bever (Biévenne), het Brussels Symphonieta orkest in de kerk van Graty, de barokmuziek van Musica Gloria in het kasteel van Attre en het 17-koppige Oootoko ensemble in het Palace te Aat (Ath).

Ook jazz komt aan bod, met een concert van Alain Cupper en het Reunion Quartet, evenals een optreden van gitarist Lorenzo di Maio met zijn Ruby kwartet.

Le Printemps Musical neemt ook deel aan “La Nuit de la Musique” te Opzullik, waar het contrasterende sferen zal aanbieden: een dialoog tussen Keltische en Arabische muziek met Alfaïa in de kerk van Zullik (Bassilly), of nog een onderdompeling in het hart van Wenen met het Euro Symphonic Orchestra  in de kerk van Opzullik.

Het festival wordt afgesloten in het kasteel van Thoricourt van 21 tot 23 juni, waar Stéphanie Huang, Pierre Solot, Julien Libeer, Lorenzo Gatto, Bruno Philippe en het vrouwentrio Calligramme te horen zullen zijn.

Le Printemps Musical de Silly biedt een gevarieerd muzikaal palet op historische locaties en nodigt het publiek uit om het rijke erfgoed van de regio te ontdekken onderwijl zich onder te dompelen in een verscheidenheid aan klanklandschappen.


PRINTEMPS MUSICAL DE SILLY

23.03 > 23.06.2024

Opzullik, Henegouwen

www.printempsmusicalsilly.be

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende