Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Elvin Boer

Dit zijn de kandidaten van Maestro

De strijd om de gouden baton barst vanaf zondag 3 december weer los. In een nieuw seizoen duiken niemand minder dan artiest en schrijver Pepijn Lanen, muzikant Frédérique Spigt, zanger Ammar Bozoglu, acteur Tjitske Reidinga, stand-up comedian Glodi Lugungu, presentator en acteur Chris Zegers en presentator en journalist Roos Moggré in de wereld van de vierkwartsmaten, partituren en slagpatronen. Frits Sissing staat ze als vertrouwd gezicht bij tijdens deze muzikale uitdaging.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Hoe belangrijk een dirigent is en hoe complex deze rol is, wordt in Maestro genadeloos duidelijk: sommige meesterwerken komen onherkenbaar en gehavend uit de strijd met een onervaren kandidaat op de bok als leider van het orkest. Maar door de combinatie van nieuw ontdekt talent en veel oefenen, ontstaat er iets magisch op het podium. En dit seizoen misschien nog wel extra, wanneer diverse betoverende muziekstukken de revue passeren in een aflevering die volledig in het teken staat van bekende sprookjes. Tijdens de feestdagen zorgen de kandidaten met kerstklassiekers en symfonisch vuurwerk voor wat extra magie.

Nieuw repertoire

De kandidaten dirigeren dit seizoen heel veel nieuwe populaire klassieke werken die nog niet eerder in het programma voorbijkwamen. Maar ook de bekende klassiekers ontbreken dit seizoen niet, met als klapstuk het gevreesde finalewerk: De Vijfde van Beethoven. Wie kan de rust bewaren, heeft de meeste feeling met de muziek en hanteert de baton het beste? Wie wordt de zevende Maestro in de bestaansgeschiedenis van het programma? De dirigenten in spe worden begeleid door het Maestro-orkest dat, net als vorig seizoen, bestaat uit freelance musici.

Nieuwe juryvoorzitter

Dirigent en pianist Ed Spanjaard is de nieuwe juryvoorzitter van dit seizoen. Hij was jarenlang chef-dirigent van het Limburgs Symfonie Orkest en het Nieuw Ensemble en werkte samen met bekende componisten. In 2002 was hij verantwoordelijk voor de muziek bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Nu volgt een nieuwe uitdaging en voorziet hij samen met Dominic Seldis en Isabelle van Keulen de zeven deelnemers op de bok van commentaar en cijfers.

Maestro, vanaf 3 december om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.