Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Distler: Die Weihnachtsgeschichte

De inspiratie voor Hugo Distlers unieke kerstverhaal is te vinden in de Duitse protestantse kerkmuziek van de vroege barok – met name Heinrich Schütz. Elk jaar op Goede Vrijdag werd Schütz’ Matthäus Passion uitgevoerd in St. Jacobi. Schütz’ stijl had een sterk stimulerend effect op Distler toen hij het werk voor het eerst hoorde in 1931. Distlers Christmas Story is, net als dat van Schütz, uitsluitend geschreven voor vocale partijen – voor solisten en voor een 4- tot 8-stemmig ensemble.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Distler zelf omschrijft het als een “oratorium met een kamermuzikaal karakter”. De evangelist verbindt het verhaal als centrale figuur, gebaseerd op teksten uit de evangeliën van Lucas en Matteüs. Afgewisseld worden fragmenten uit het koraal Es ist ein Ros entsprungen (dat in de loop van het verhaal zeven keer te horen is – telkens in een nieuwe harmonisatie), vrijere turba-koren en solistische tussenspelen van Maria, de engel, Herodes en Simeon, die aan het eind zijn lofzang zingt.


Distlers:  Die Weihnachtsgeschichte,

Hugo Distler (1908-1942):
Die Weihnachtsgeschichte, op.10

Adam Riis, evangelist
Vocal Group Concert Clemens
Carsten Seyer-Hansen, dirigent

Label: OUR
Bestellen: JPC

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende