Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Triestan Driessens en Kashgul

Kashgul: kashgul (bijvoeglijk naamwoord).
Tapijt gemaakt door de nomadische stam van Kash Guli, waardoor ze als nomadische tapijten worden beschouwd. De Kash Gulis zijn een naburige stam van de Ghashgais, die zich hebben gevestigd in het Zagrosgebergte in de Perzische provincie Fars. Deze tapijten hebben speciale kenmerken, zoals een relatief dikke knoop en vaak glanzende goud-rode composities uit veerkrachtige wol. Al met al is het een vrij zeldzaam nomadisch tapijt uit Zuid-Perzië, met een hoge duurzaamheid en een uniek karakter.

Afgelopen introduceerde concertgebouw Brugge hun nieuwe concept De Makers.Enkele artiesten uit verschillenden disciplines zijn daarbij met dit cultuurhuis verbonden. Een van hun eerste Makerslichting is Tristan Driessens. Deze luitist en componist staat voor de fusion van hedendaagse jazz, klassieke muziek en folk met modale, oosterse invloeden. Dit bewijzen ook de drie cd’s die hij dit jaar al uitbracht: Music for Shepherds and Sultans (Homerecords), Lahza (The Glimpse) – Oud Improvisations (Mahoor Institute of Culture and Arts) en Kashgul (Seyir Muzik). In het bijzonder deze laatste release wist mijn aandacht te trekken.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Triestan Driessens richtte zich in het begin van zijn carrière op de klassieke muziek van het Ottomaanse hof. Samen met Ensemble Bîrûn en het veelgeprezen Lâmekân Ensemble naar buiten gebracht. Na vier albums met die laatst genoemde en een opleiding in Ístanbul richt hij in 2016 in België het Soolman ensemble op. Met muzikanten uit verschillende landen, waaronder Griekenland, Turkije, Luxemburg, Italië en België, brengt hij het album Kashgul uit.

De composities, een mix van muziek uit India, Perzië, het Ottomaanse rijk en jazz, vormen een harmonieuze eenheid. Het album biedt een prachtige blend van tradities door de eeuwen heen, die universeel invoelbare emoties oproept. Niets super origineel maar wel aangenaam voor het oor. Maar het is de subtiele interactie tussen de zes leden en de mix van timbres die dit album tot een muzikaal avontuur verheffen.


WIE: Soolmaan Sextet, Tristan Driessens

WAT: Kashgul

LABEL: Seyir Muzik

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende