Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Nuala McKenna benoemd tot nieuwe celliste Delta Pianotrio

Na meer dan een decennium vol prachtige muzikale avonturen, concerten en diepgaande vriendschap heeft het Delta Pianotrio besloten afscheid te nemen van hun getalenteerde celliste, Irene Enzlin. Gedurende al die jaren hebben Irene, Gerard en Vera samen een onvergetelijke reis doorgemaakt, gevuld met muzikale hoogtepunten en onvergetelijke momenten. Hoewel het afscheid moeilijk is, kijken ze met dankbaarheid terug op de tijd die ze samen hebben gedeeld en zijn ze vastbesloten om nieuwe wegen te verkennen. Als een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het trio begint, verwelkomen ze met trots Nuala McKenna als hun nieuwe celliste. Hieronder de voorstelling van het trio zelf.


“10 jaar lang hebben we prachtige avonturen beleefd, tournees, concerten, repetities en vriendschap. Ik heb er intens van genoten om Gerard en Vera naast me te hebben gedurende mijn hele twintiger jaren. Het is een geweldige tijd geweest waarin we allemaal zoveel van elkaar hebben kunnen leren. Ik zal de periode die we samen hebben gehad nooit vergeten!” – Irene Enzlin

Na ruim 10 jaar met ontzettend veel plezier te hebben samengewerkt, heeft onze celliste Irene Enzlin besloten zich te gaan richten op projecten buiten het trio. Dit betekent dat onze wegen zich gaan scheiden en Irene het trio zal verlaten.

We hebben het Delta Pianotrio meer dan tien jaar geleden samen opgericht en opgebouwd en in al die jaren zijn we ook nooit van samenstelling gewisseld. Wat hebben we ontzettend veel meegemaakt. Van onze eerste repetities en lessen als studenten in Salzburg tot de internationale concoursen en concerttournees, repeterend in muffe repetitiekamers, dolend op Chinese vliegvelden, donuts etend op een piepklein New Yorks hotelkamertje, altijd op stap met hond én instrumenten én koffers op stap, gierend van het lachen als er weer eens iets de mist in ging.

We hebben 10 jaar lang lief en leed gedeeld en we gaan het musiceren met Irene enorm missen. Gelukkig zien we elkaar nog regelmatig en blijven we nauw bevriend. We wensen Irene veel succes en geluk bij alle nieuwe projecten en het allerbeste voor de toekomst.

We zijn blij en trots de Duits-Ierse celliste Nuala McKenna aan u voor te kunnen stellen als de kersverse celliste van het Delta Pianotrio. We ontmoetten Nuala enkele maanden geleden en werden direct geraakt door haar fantastische spel, haar passie voor kamermuziek, haar energie en aanstekelijke plezier bij het musiceren. We voelden vanaf de eerste noot een sterke muzikale verwantschap en genoten enorm van de eerste concerten samen.

Nuala groeide op in Noord-Duitsland, studeerde in Lübeck, Freiburg en Bazel en woont sinds 2013 in Amsterdam. Ze toerde langs alle grote Nederlandse zalen als finaliste van de Dutch Classical Talent Award en werkte samen met musici als Maria João Pires, Jean-Guihen Queyras en het Talich Quartett. Voor haar debuut-cd ontving Nuala prestigieuze prijzen als de ‘Diapason d’Or’ en ‘La Clef D’Or ResMusica’; afgelopen jaar bracht zij een succesvolle tweede cd uit met daarop diverse 20ste-eeuwse werken voor cello en piano. Sinds 2019 is Nuala aangesteld als solocellist van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en combineert ze deze functie met optredens als solist en kamermusicus.

We verheugen ons op dit nieuwe hoofdstuk voor het trio en alle mooie muzikale avonturen die in het verschiet liggen.


Op maandagavond 29 april zullen wij de nieuwe samenstelling van het Delta Pianotrio voor het eerst officieel voorstellen aan het publiek. Het belooft een bijzondere avond te worden, met op de lessenaar onder andere de prachtige Variaties Op. 44 van Beethoven, Schumann’s eerste Pianotrio en Schubert’s Notturno. Na afloop van het concert is er een gezellige borrel en krijgt het publiek de gelegenheid zelf met onze nieuwe celliste kennis te maken.

ma 29 april ’24 | 19:30 uur
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam

meer info

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.