Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Het Shoppingcenter Feest- & Cultuurpaleis zet opnieuw in op beleving. Het bronzen beeld van een pianospelende Marvin Gaye, ontworpen door kunstenaar Charles Dumoulin (1952-2019), verhuist naar de Oostendse binnenstad. Vanaf vandaag kan iedereen de soullegende bewonderen aan de ingang van het shoppingcenter. Vanaf maandag 12 december 2022 kunnen alle Oostendenaren het kunstwerk in het Feest- & Cultuurpaleis bewonderen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Björn Anseeuw, Voorzitter NV Eko: “Marvin Gaye is onlosmakelijk verbonden aan onze stad. Als eigenaar van het beeld zijn we dan ook heel blij met de verhuis naar het Feest- & Cultuurpaleis. Dankzij deze samenwerking wordt het beeld voortaan dagelijks toegankelijk voor alle inwoners en fans van onze stad.”

Bart Tommelein, Burgemeester Oostende: “Oostende is een stad met vele kwaliteiten. Naast gastronomie, overnachten en shoppen is ook cultuur een belangrijke pijler. In de muzikale reis van Marvin Gaye kreeg Oostende een speciaal plekje, die we enkele jaren terug al verwerkten in een unieke Marvin Gaye Midnight Love Tour. De verhuis van dit kunstwerk kadert in een nog betere zichtbaarheid van onze muzikale ster in het Oostends stadsbeeld.”

Het kunstwerk was sinds jaar en dag te zien in Kursaal Oostende, vanwaar het dus verhuist naar de binnenstad.

Peter Craeymeersch, Directeur Toerisme Oostende: “Het beeld werd destijds feestelijk ingehuldigd in ons Kursaal. We zijn trots dat we vele jaren het kunstwerk hebben mogen tentoonstellen aan onze honderdduizenden bezoekers. Dankzij de verhuis naar het Feest- & Cultuurpaleis wordt het beeld nóg meer deel van de publieke ruimte en kunnen dus nog meer bezoekers het unieke verhaal van Marvin Gaye ontdekken.”

Het Feest- & Cultuurpaleis in Oostende bleef ook afgelopen jaren de perfecte shoppingsplek voor toeristen en Oostendenaren. Met de komst van het kunstwerk zet het shoppingcenter nog meer in op beleving.

Dominique Desmeytere, Business Development Manager Ceusters: “Dit is een bijzondere dag voor ons shoppingcenter. We kunnen een echt Oostends icoon presenteren die we bovendien een ereplaats geven. Het kunstwerk is voortaan dagelijks te bewonderen en we hebben binnenkort nog een pak andere plannen rond het werk. Die maken we later bekend.”

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende