Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Cimarosa Cultuurreizen vzw richt reizen in voor de liefhebbers van klassieke muziek. Ons reisdoel is telkens een stad waar een vermaard festival plaatsvindt. Elke reis wordt begeleid door een musicoloog. Voor de tweede helft van 2023 hebben we zowel klassieke reisdoelen als compleet nieuwe, verrassende bestemmingen. Dit zijn de reizen:

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

In juli begeleidt Klaas Coulembier ons naar het festival Collegium Vocale Crete Senesi. Het Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe brengen ons muzikale parels die vier eeuwen overspannen. Van Cypriano de Rore tot Jean-Luc Fafchamps. Zoals steeds vergezellen klinkende namen het Collegium: leden van het Antwerp Symphony Orchestra, Het Collectief – Lore Binon, Paul Lewis, Dietrich Henschel, Piet Kuijken, Pierre-Laurent Aimard, Zehetmaier kwartet, Mala Punica, Rafael Fingerlos, Sascha El Mouissi…

In augustus brengt Stephan Weytjens ons naar het Musikfest Berlin. In de indrukwekkende zaal van de Philharmonie wonen we de uitvoeringen bij van Mahlers zevende symfonie door het Concertgebouworkest van Amsterdam en Mahlers negende symfonie door het London Symphony Orchestra.

In september organiseren we, in samenwerking met Festival 20.21, een exclusieve concertreis naar Normandië en Honfleur, de geboortestad van Erik Satie. Pieter Bergé bedacht deze reis als een aanloop naar de Satiedag op zijn Leuvens Festival 20.21 in oktober. Voor het muzikale luik doet Cimarosa een beroep op de pianisten Jan Michiels en Inge Spinette die ons als heuse hofmusici zullen vergezellen op deze reis.

In oktober steken we met Nicole Van Opstal de Ierse zee over voor een operafestival in Wexford. Dit stadje aan de zuidoostkust van Ierland brengt reeds voor de 72ste keer een gerenommeerd jaarlijks opera festival. We zullen er minder bekende opera’s ontdekken als Zoraida di Granata van Gaetano Donizetti (1822), L’aube rouge van Camille Erlanger (1911) en La Ciociara van Marco Tutino (2015).

Voor de culturele bezoeken overdag selecteren we uitstappen naar gerenommeerde musea, kunstschatten en kloosters maar ook verborgen parels van bouwkunst en schilderkunst, wandelingen in de natuur en laten we ons bekoren door de lokale geneugten van het goede leven.

Meer gegevens vindt u op de website van [eafl id=”33280″ name=”Cimarosa” text=”cimarosa”]

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.