Caecilia prijzen 2021: Sarah Defrise – Jonge Musicus van het Jaar

De Prijs van de Jonge Musicus van het Jaar wordt afwisselend toegekend aan een Nederlandstalige en een Franstalige of Duitstalige musicus, de prijs wordt uitgereikt tijdens de Caecilia prijzen in samenwerking met Bozar. Een volledig overzicht van de Caecilia prijzen 2022 leest u hier.

Sarah Defrise

In 2020 maakte Sarah Defrise haar opgemerkt debuut in de Munt waar zij de titelrol vertolkte in The Little Girl, het eerste luik van Is this the end ? van componist Jean-Luc Fafchamps. In deze buitengewone en in volle lockdown gebrachte productie schitterde haar immens talent. Maar Sarah Defrise had al haar sporen in meerdere opvoeringen van internationaal niveau verdiend. Zo toonde ze zich een onweerstaanbare Cunégonde in Bernsteins Candide en was ze ook te horen in de rol van Bacchis in Offenbachs La belle Hélène of als La Fée in Cendrillon van Pauline Viardot. Tijdens het huidig seizoen debuteerde zij in de Berlijnse Staatsoper in Sleepless van Peter Eötvös en in het Grand Théâtre van Genève in Der Goldene Drache van dezelfde componist. Zij zal binnenkort in het vervolg van Is this the end? van Fafchamps in de Munt te horen zijn alsook als Zerlina in Don Giovanni in de Opéra Royal de Wallonie onder leiding van Christophe Rousset.

Sarah treedt regelmatig in concert op, waarbij zij vooral in het 19de-eeuwse liedrepertoire met haar regelmatige partner, pianist Stéphane Ginsburgh, uitmunt. Samen met pianist Craig White is zij aan een integrale opname van Joseph Jongens liederen begonnen, waarbij een eerste deel onder de titel Entrevisions bij Musique en Wallonie uitgegeven werd. 

Geboren in een Frans-Amerikaans gezin, was Sarah Defrise amper vier jaar oud toen zij met muziek begon. Sarah behaalde een doctoraat in de kunst aan de Université Libre de Bruxelles, een master in zang aan het Conservatoire royal de Bruxelles en een ‘diplôme de concertiste’ aan de Ecole normale de musique Alfred Cortot te Parijs

Website: https://www.sarah-defrise.com/
Foto: (C) Marie-Clémence David

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: