Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

César Franck (1822-1890), geboren te Luik op 10 december 1822, revolutioneerde de Franse muziek in de 19e eeuw.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Geprezen als “Messias van de kunst”, was hij een meester erkend door zijn gelijken en vereerd door zijn geestelijke zonen, waaronder Chausson, d’Indy, Duparc, Vierne en landgenoot Guillaume Lekeu. Deze discografie van onschatbare waarde “herstelt een perspectief dat lang is afgekapt. De musicus bereikte zijn artistieke rijpheid pas in de laatste periode van zijn creatieve activiteit, na 1870. Franck was echter niet alleen een begaafd pianist, maar ook een begaafd componist, zoals blijkt uit verschillende werken, waarvan sommige nu voor het eerst worden opgenomen.” (Joël-Marie Fauquet, biograaf van César Franck en auteur van de teksten van het boekje).
Orchestre Philharmonique Royal de Liège en Fuga Libera publiceren voor het eerst een complete editie van de symfonische en concertante werken Franck. 

Deze box bevat de complete symfonische en concertante muziek van de componist, gepresenteerd in chronologische volgorde en uitgevoerd door het OPRL. Het brengt vijf dirigenten, twee pianisten en een koor samen en bevat verschillende nieuwe opnamen: de eerste versie van Morceau symphonique uit Rédemption (nog niet eerder op plaat uitgebracht), de gedicht-symfonie Psyché, zeldzame of nog niet eerder uitgebrachte werken voor piano en orkest, alsmede Gabriel Pierné’s orkestratie van de Prélude, Choral et Fugue voor piano.

Voor het tweede deel in het ‘200 jaar Franck’-project slaan Muziekkapel Koningin Elisabeth en Fuga Libera de handen in elkaar. Het resultaat is een complete editie van Francks kamermuziek. 

Op het gebied van de kamermuziek wordt César Franck vooral herinnerd om zijn drie rijpe meesterwerken: de Vioolsonate, het Pianokwintet en het Strijkkwartet. De jonge pianovirtuoos schreef en voerde echter al in zijn begintijd in Parijs een aantal composities uit, voornamelijk klaviertrio’s, die als zijn op. 1 werden gepubliceerd en hem een gunstig advies van Franz Liszt opleverden! De meesters van de Muziekkapel Koningin Elisabeth en hun artiesten in residentie nodigen ons nu uit om te genieten van de eerste volledige opname van deze set.


koop link*


Preview & koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.