Franck: Complete Organ & Harmonium Works

César Franck gaf zijn carrière als virtuoos pianist geleidelijk op, terwijl hij zijn opleiding voltooide bij verschillende Parijse meesters, onder wie de organist François Benoist. Vanaf 1853 was Franck organist in verschillende belangrijke Parijse kerken, voordat hij een betrekking aanvaardde in de Sainte-Clotilde, waar hij kon profiteren van het gloednieuwe instrument van Cavaillé-Coll. Hij componeerde werken voor orgel en in andere genres die deel uitmaakten van de apotheose van wat nu Le Renouveau français wordt genoemd. Franck componeerde ook stukken die speciaal voor het harmonium bestemd waren.

Ricercar en Outhere Music zijn er trots op de tweehonderdste geboortedag van Franck te vieren met een heruitgave van zijn complete werken voor orgel en harmonium, waarin Joris Verdin in zijn fascinerende interpretaties Francks eigen, onlangs ontdekte, metronoomnoteringen heeft verwerkt.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: