Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Twee jonge talenten voeren drie eerste sonates uit: pianiste Sabine Weyer en cellist Dimitri Maslennikov behoren tot de meest veelbelovende kunstenaars van hun generatie. Zij hebben zich toegelegd op de muziek van Johannes Brahms en zijn tijdgenoten. Ze beginnen met Brahms’ allereerste cellosonate en belichten vervolgens de eerste cellosonates van respectievelijk Robert Fuchs en Heinrich von Herzogenberg. Op die manier brengen ze een onthullend en interessant repertoire voor het voetlicht dat zich onderscheidt van de knellende Viennesse-by-choice.

Sabine Weyer, die is beschreven als “een van de belangrijkste jonge pianisten van dit moment”, toont een sterke muzikale persoonlijkheid die wordt gekenmerkt door een enorme gevoeligheid en een diepe nieuwsgierigheid naar minder bekende juwelen van het muzikale repertoire. Weyer, die onder meer studeerde bij Aleksandar Madzar, Rustem Hayroudinoff en Paul Badura-Skoda, verrast haar publiek regelmatig met ongewone programma’s. Sinds 2015 werkt Sabine Weyer ook als professor voor piano aan het Conservatoire de la Ville de Luxembourg en vervult zo haar droom om muzikale kennis door te geven aan jongere generaties.

Dimitri Maslennikov begon zijn muziekstudie op vijfjarige leeftijd. Toen hij elf jaar oud was, won hij het internationale solistenconcours in Moskou en het Tsjechische internationale concours in Praag. Hij ontving ook prijzen op het Tsjaikovski Concours en het Rostropovitsj Concours. Na verschillende concerten over de hele wereld nam Dimitri Maslennikov de Rokoko varaties van Tsjaikovski op met het Duits Symfonie Orkest onder leiding van Christoph Eschenbach. Deze opname leidde tot zijn gevierde debuut met de Berliner Philharmoniker en concerten op de muziekfestivals van Schleswig Holstein en Rheingau.


koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.