Stéphane Denève neemt afscheid van ‘zijn’ Brussels Philharmonic

Chef-dirigent Stéphane Denève neemt na zeven jaar afscheid van ‘zijn’ Brussels Philharmonic. Op donderdag 30 juni dirigeerde hij in Flagey zijn laatste concert als muziekdirecteur van het orkest.

Voor zijn (uitverkochte) afscheidsconcert nodigde Denève het Vlaams Radiokoor en stercellist Gautier Capuçon uit, en stelde hij een persoonlijk programma samen, met muziek van de Belg Joseph Jongen, hedendaags werk van Guillaume Connesson en als ‘grande finale’ Daphnis & Chloé van Maurice Ravel.

De Franse dirigent vertrekt voor zijn volgende uitdaging naar de VS, waar hij zich zal focussen op zijn eerdere aanstelling als muziekdirecteur van het Saint Louis Symphony Orchestra. Denève wordt opgevolgd door Kazushi Ono, die in september 2022 de fakkel overneemt als muziekdirecteur van Brussels Philharmonic.

“In het DNA van Brussels Philharmonic zit niet alleen een rijke geschiedenis als historisch radio-orkest, met heel wat premières op hun naam, maar ook een eigenzinnigheid en veelzijdigheid. Ik hou van dit orkest dat zo flexibel en open-minded is – even boeiend en kosmopolitisch als de stad Brussel!”

Stéphane Denève

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: