Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Stéphane Denève neemt afscheid van ‘zijn’ Brussels Philharmonic

Chef-dirigent Stéphane Denève neemt na zeven jaar afscheid van ‘zijn’ Brussels Philharmonic. Op donderdag 30 juni dirigeerde hij in Flagey zijn laatste concert als muziekdirecteur van het orkest.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Voor zijn (uitverkochte) afscheidsconcert nodigde Denève het Vlaams Radiokoor en stercellist Gautier Capuçon uit, en stelde hij een persoonlijk programma samen, met muziek van de Belg Joseph Jongen, hedendaags werk van Guillaume Connesson en als ‘grande finale’ Daphnis & Chloé van Maurice Ravel.

De Franse dirigent vertrekt voor zijn volgende uitdaging naar de VS, waar hij zich zal focussen op zijn eerdere aanstelling als muziekdirecteur van het Saint Louis Symphony Orchestra. Denève wordt opgevolgd door Kazushi Ono, die in september 2022 de fakkel overneemt als muziekdirecteur van Brussels Philharmonic.

“In het DNA van Brussels Philharmonic zit niet alleen een rijke geschiedenis als historisch radio-orkest, met heel wat premières op hun naam, maar ook een eigenzinnigheid en veelzijdigheid. Ik hou van dit orkest dat zo flexibel en open-minded is – even boeiend en kosmopolitisch als de stad Brussel!”Stéphane Denève

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende