Poèmes d’amour – Verrukkelijke versiersels van vrouwelijke componistes

In maart, in de week van Internationale Vrouwendag, gaat Poèmes d’amour – Verrukkelijke versiersels van vrouwelijke componistes in première, een voorstelling van het kamermuziekensemble Triotique. Dit trio, bestaande uit Elke Elsen (fluit), Frauke Elsen (zang, hobo) en Margot Welleman (piano), specialiseert zich al enkele jaren in het uitvoeren van werk van vrouwen. Voor deze concertreeks sloegen ze de handen in elkaar met Veerle Janssens, schrijfster van het boek Vrouw aan de piano, die het geheel aan elkaar zal praten met ontroerende verhalen en anekdotes over de componistes.

Op het unieke programma staat uitsluitend werk van vrouwen, gaande van de 19de- en 20ste-eeuwse Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Pauline Viardot-García, Amy Beach, Mélanie Bonis en Nadia Boulanger, tot de hedendaagse Alyssa Morris en Annelies Van Parys. Van deze laatste Vlaamse componiste brengt Triotique de creatie van Blake Fragments, een werk voor fluit, hobo, mezzosopraan en piano dat ze speciaal schreef voor het ensemble.

Achtergrondinformatie en concertdata vindt u hier.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: