Plucked Bach

Alon Sariel maakt zijn PENTATONE-debuut met Plucked Bach, een programma waarin Bachs cellosuites worden verkend, uitgevoerd op verschillende mandolines, luiten, barokgitaar en oud, met als afsluiter Sariels eigen, op Bach geïnspireerde Mandolin Partita. Bachs suites worden vaak beschouwd als “de bijbel van de cellist”, maar de overdraagbaarheid van zijn muziek tussen instrumenten – een praktijk waartoe de componist zelf ook vaak bijdroeg – lijkt deze frisse aanpak te rechtvaardigen.
Sariel wil het tijdloze en universele karakter van Bachs muziek realiseren in een veelzijdige klankwereld van tokkelinstrumenten, door middel van een programma dat gebruik maakt van een spel van licht en donker, belichaamd door respectievelijk de eerste en de tweede suites. Een ander doel was om het jeugdige elan van deze muziek, die jaren voor Bachs Passies werd gecomponeerd, naar voren te brengen. Al met al presenteert dit album Bachs muziek in een nieuw, verleidelijk licht.

Alon Sariel is een van de meest veelzijdige vertolkers van zijn generatie, wiens leidraad een veranderend perspectief is; nieuw leven geven aan bestaand materiaal, maar ook het creëren van geheel nieuwe werken.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: