Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De Franse componist Camille Saint-Saëns (9 okt. 1835 – 16 dec. 1921) schreef Le Carnaval des Animaux boordevol humor in 1886 voor enkele bevriende muzikanten. Hij componeerde het werk ook voor het carnaval van Parijs ter gelegenheid van Mardi Gras. Het is een suite van muzikale grappen en was een briljante oefening in het schrijven van muziek. Het is een muzikale parade van wilde en gedomesticeerde dieren: leeuwen, olifanten, kippen, zwanen. Een pastiche gebouwd rond beschrijvingen van dieren, geschreven voor elf instrumenten: strijkers, blazers, percussie en keyboards. Muziekkenners zullen in de muziek klanken herkennen, immers Saint-Saëns parodieert in deze compositie werk van Offenbach, Berlioz, Rossini, Tsjaikovski.

Net als Peter en de Wolf is Le Carnaval des Animaux vaak een werk waar kinderen naar luisteren om hen kennis te laten maken met klassieke muziek door de gevarieerde stijl van de compositie, zowel zacht als ritmisch, waar kinderen met plezier kunnen ontdekken welk dier zich achter de muziek verschuilt.


© Lynn Van Oijstaeijen

© Lynn Van Oijstaeijen

Figurentheater DE MAAN, i.s.m. Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen, maakt er een beeldend spektakel van voor kindjes vanaf 3 jaar boordevol figuren, animatie en wonderlijke klanken. Jong en oud geniet van deze 19de-eeuwse klassieker van Camille Saint-Saëns. Een muzikale trip van een klein uurtje met verschillende sferen.

Regie, concept en muzikale bewerking Gorges Ocloo. Acteur Joren Seldeslachts kreeg slechts veertien dagen om zich de tekst en het poppenspelen eigen te maken. Hij neemt de kinderen op sleeptouw. Een papa met zoontje, een handpop, op zoek naar een zingend varken op een tekst van Josse De Pauw. Hij staat in dialoog met het publiek. Het mondt uit in een geanimeerd over en weer gepraat met de allerkleinsten en enkele understatements voor de ouders en grootouders. Zo blijft het voor iedereen boeiend. Met zijn zoontje gaat hij op zoek naar het unieke varken. Een tocht die hen door seizoenen en landschappen voert, mooi weergeven in de animatie van Senne Driessen. Paul Contryn en Katinka Heremans creëerden weer prachtige poppen en figuren. Voor de zang werd Astrid Stockman ingeschakeld. Een naïeve, eenvoudige vertelling op maat van de allerkleinsten, doorspekt met de mooie muziek van Camille Saint-Saëns. Alhoewel die met mondjesmaat wordt weergegeven, wat jammer is. Auditief en visueel een smaakmaker, een opstapje naar theater en concerten later.

WAT: Muzikale voorstelling Le Carnaval des Animaux – Camille Saint-Saëns

WIE: Figurentheater DE MAAN

WAAR: DE MAAN, Mechelen

WANNEER: zaterdag 29 oktober ‘22

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.