Montgeroult: 29 Etüden

De biografie van Hélène de Montgeroult leest als een roman. Haar grote muzikale talent leidde ertoe dat ze in het pre-revolutionaire Frankrijk werd uitgeroepen tot een van de beste pianisten en improvisatoren van haar tijd. Toen ze tijdens de revolutie probeerde te ontsnappen naar Napels, werd ze gevangen genomen, maar ze kon terugkeren naar Frankrijk. Hier werkte ze voor het Institut National de Musique, maar werd opnieuw gevangen gezet tijdens het schrikbewind van Robespierre. Uiteindelijk werd ze na haar gratie benoemd tot professor piano aan het Conservatoire de Musique in Parijs. Zij was de eerste vrouw die zo’n positie bekleedde. Zij maakte een groot aantal composities voor piano en stelde ook een pianoschool samen met 114 etudes. Clare Hammond heeft uit dit tekstboek 29 bijzonder indrukwekkende stukken geselecteerd die het unieke talent van deze vrouwelijke componist aantonen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: