Minne – Holland Baroque & Bastarda Trio

Holland Baroque presenteert Minne, een geïmproviseerd programma geïnspireerd op de liefdespoëzie van de Brabantse middeleeuwse mystica Hadewijch. Hadewijch was een 13e-eeuws begijntje dat een indrukwekkend oeuvre liefdespoëzie schreef en een originele, vrouwelijke kijk bood op het middeleeuwse leven. Holland Baroque werkt voor dit project samen met Bastarda Trio, een folk-jazz groep die de unieke sonoriteiten van klarinet, cello en contrabasklarinet combineert. Geïnspireerd door middeleeuwse poëzie, is het resultaat een speels, gepassioneerd, echt eigentijds album.

Holland Baroque is een origineel en innovatief barokorkest dat barokrepertoire benadert door middel van een frisse en eigentijdse aanpak, met een focus op improvisatie en samenwerkingen met uitstekende artiesten uit verschillende tradities. Minne is hun vierde PENTATONE-album, na eerder Brabant 1653, Polonoise (beide 2021) en Silk Baroque (2019) bij het label te hebben uitgebracht. Bastarda Trio maakt zijn PENTATONE debuut.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: