Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

n

Van 12 tot 18 juni vindt Midsummer Mozartiade plaats in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in het hart van Brussel, op een boogscheut van de Grote Markt. Om de 7e editie te vieren, stelt het festival de operau00a0Die Zauberflu00f6teu00a0voor in het Thu00e9u00e2tre Royal des Galeries. In het verlengde van de laatste opera van Mozart, wordt zijnu00a0Requiemu00a0gebracht in het theater door de muzikanten van CAV&MA uit Namen. Bij de start van de week geeft het blazerskwintet BizArt een serenade aan de voorbijgangers van de Koningsgalerij. Om de banden tussen het festival en de Martelarenwijk aan te halen, worden gratis conferenties gegeven in het Maison CFC op het plein met dezelfde naam, net als een gratis concert in de Onze-Lieve-Vrouw van Finisterraekerk, een baken van rust in de zeer drukke Nieuwstraat. Zo staat deze 7e editie in het teken van de vernieuwing.

nn

Van 12 tot 18 juni neemt het festival Midsummer Mozartiade een nieuwe prestigieuze ruimte in, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. In het Thu00e9u00e2tre Royal des Galeries wordt op 16 en 18 juni het pronkstuk van de 7e editie gebracht. Deze nieuwe productie vertrekt daarna op tournee, op 5 juli in het Koninklijk Theater in Bergen en op 8 juli, voor het eerst, in de Grand Manu00e8ge in Namen. Het festival wordt sinds 2016 gedragen door Amadeus & Co en herneemt elke zomer de meesterwerken van Mozart om Brussel als hoofdstad met eenu00a0Mozartiaans verleden en dynamische plek van lyrische excellentie te promoten. Het biedt ook een waardevolle springplank voor opkomende lyrische artiesten.u00a0n

Die Zauberflu00f6te, de bekendste opera van Mozart, vertelt het verhaal van jonge mensen op zoek naar liefde en handvaten in een droomwereld vol beproevingen en mysteries. Deze nieuwe opvoering is de zevende productie van Eric Gobal voor het festival. De productie zet Belgische en internationale opkomende artiesten in de schijnwerpers, die hun stem lenen aan het meesterwerk van Mozart met finesse en fantasie. De muzikale leiding werd opnieuw toevertrouwd aan de jonge dirigent Gabriel Hollander, aan het hoofd van het het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, partner sinds het begin van het festival.n

n

In navolging van de laatste opera van Mozart zal zijnu00a0Requiemu00a0op 17 juni worden opgevoerd door de muzikanten van CAV&MA van Namen, een nieuwe belangrijke partner van het festival. Thibaut Lenaerts, muzikaal directeur van het concert, heeft gekozen om de zangpartijen toe te vertrouwen aan acht zangers, allemaal leden van het Chu0153ur de chambre de Namur, zodat het publiek zo dicht mogelijk bij het mythisch werk kan komen. Om het festival voor iedereen toegankelijk te maken, wordt een gratis zang- en orgelconcert gegeven op 15 juni, zijn er gratis conferenties over Mozart en zijn laatste werken op 15 en 16 juni, en muzikale animaties in de Koningsgalerij op 12, 13 en 14 juni.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.