Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Tourism Mechelen: Eddy Marien

Mechelse Beiaardschool kondigt bruisend lente- en zomerprogramma aan

De Mechelse Beiaardschool staat klaar om de lente en zomer op te fleuren met een overvloed aan beiaardnieuws, concerten en wedstrijden. Met een gevarieerd programma belooft het een schitterend seizoen te worden voor liefhebbers van beiaardmuziek.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Hier is een overzicht van de aankomende activiteiten:

11 mei – Beiaarddag: Op zaterdag 11 mei organiseert de Mechelse Beiaardschool haar jaarlijkse Beiaarddag. Het programma omvat rondleidingen, initiatielessen, studentenconcerten op de Sint-Romboutstoren en een grandioos afsluitingsconcert in het Cultuurcentrum om 15.30 uur. Het concert zal worden opgeluisterd door het handbellenkoor Akabella, de 20-jarige kinderklas en performances op de kamerbeiaard.

27 mei – Eindwerkenpresentaties: Op maandag 27 mei presenteren afstuderende studenten hun eindwerken in de Beiaardschool vanaf 17.00 uur.

8 juni – Eindexamen Kamerbeiaard: Op zaterdag 8 juni spelen vier studenten hun eindexamen op de kamerbeiaard in de Sinte-Mettetuin en de concertbeiaard van de Sint-Romboutstoren.

Zomerreeks beiaardconcerten: Vanaf maandagavond 3 juni om 20.30 uur start de zomerreeks beiaardconcerten op de Sint-Romboutstoren, met een luisterplek op het Cultuurplein. De reeks zal eindigen op maandag 9 september.

Concerten vanuit de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk: Twee concerten staan gepland vanuit de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk op zondagnamiddag 1 en 8 september om 16.30 uur.

Negende Internationale Beiaardwedstrijd koningin Fabiola: Van 10 tot 14 juli 2024 vindt de Negende Internationale Beiaardwedstrijd koningin Fabiola plaats in Mechelen.

Alle activiteiten, variërend van eindwerkenpresentaties tot zomerbeiaardconcerten, zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Enkel voor de finaledag van de Fabiolawedstrijd hanteren we toegangsgeld.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende