Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Hayoung Choi wint de Cellowedstrijd 2022! Zij ontvangt de Grote Internationale Prijs Koningin Elisabeth – Koningin Mathilde Prijs ter waarde van EUR 25.000 alsook een reeks concerten in België en het buitenland.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Hayoung Choi werd geboren in Bielefeld, Duitsland. Ze studeerde achtereenvolgens aan de Korean National University of Arts, de Purcell School for Young Musicians en bij Frans Helmerson en Wolfgang Emanuel Schmidt aan de Kronberg Academy. Ze won de Eerste Prijs in een aantal internationale muziekwedstrijden, waaronder de Krzysztof Penderecki Cello Competition, de Brahmswedstrijd in Oostenrijk – waarvan zij op haar dertiende de jongste winnaar ooit was –, het Antonio Janigro celloconcours en de Justus Dotzauer­wedstrijd voor jonge cellisten. Als soliste trad ze op met o.m. de Kremerata Baltica, de Salzburger Camerata, het Opern­ und Museumsorchester Frankfurt en het Suwon Philharmonic Orchestra. Op kamermuziekgebied deelde Hayoung Choi het podium met musici als Gidon Kremer, Christian Tetzlaff, Kim Kashkashian, Jörg Widmann, Mitsuko Uchida, Antoine Tamestit, Elena Bashkirova en Martin Helmchen. Nu mag ze ook eerste prijs KEW22 aan haar curriculum vitae toevoegen.

Het palmares

GROTE INTERNATIONALE PRIJS KONINGIN ELISABETH : € 25.000

Eerste Prijs – Prijs Koningin Mathilde

Hayoung Choi

© Queen Elisabeth Competition
© Queen Elisabeth Competition

PRIJS VAN DE BELGISCHE FEDERALE REGERING : € 20.000

Tweede Prijs, aangeboden door het Federale Wetenschapsbeleid

Yibai Chen

PRIJS GRAAF DE LAUNOIT : € 17.000

Derde Prijs

Marcel Johannes Kits

© Queen Elisabeth Competition
© Queen Elisabeth Competition

PRIJS VAN DE GEMEENSCHAPSREGERINGEN VAN BELGIË : € 12.500

Vierde Prijs, dit jaar aangeboden door de Regering van de Vlaamse gemeenschap

Oleksiy Shadrin

PRIJS VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST : € 10.000

Vijfde Prijs

Petar Pejčić

© Queen Elisabeth Competition
© Queen Elisabeth Competition

PRIJS VAN DE STAD BRUSSEL : € 8.000

Zesde Prijs

Bryan Cheng

MET DE STEUN VAN DE NATIONALE LOTERIJ

ontvangen de zes niet-geklasseerde laureaten elk € 4.000.


Jeremias Fliedl


Stéphanie Huang


Woochan Jeong


Taeguk Mun


Samuel Niederhauser


Sul Yoon

Canvas/Klara Prijs & Prix Musiq3 :

Stéphanie Huang

© Queen Elisabeth Competition

Replay

Alle 68 kandidaten hebben sinds het begin van de Cellowedstrijd een ongeziene aandacht gekregen dankzij de diverse radio- en televisie-uitzendingen en de live streaming. De livestream was te zien op onze website, vrt.nu en Auvio. Je kan alle optredens van Cello 2022 herbekijken en -beluisteren op onze website www.koninginelisabethwedstrijd.be.

Laureatenconcerten

De recitals beginnen met de niet-geklasseerde laureaten in Flagey, op woensdag 8 en donderdag 9 juni om 20u15.

Tijdens het laureatenconcert van de 4de, 5de en 6de laureaat op dinsdag 14 juni om 20u in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten treden Oleksiy Shadrin, Petar Pejčić en Bryan Cheng op met het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Giordano Bellincampi. Het concert wordt rechtstreeks uitgezonden op Klara. In dezelfde formatie concerteren ze op zaterdag 11 juni in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Het slotconcert met de 1ste, 2de en 3de laureaat zal plaats vinden op donderdag 16 juni om 20u in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Hayoung Choi, Yibai Chen en Marcel Johannes Kits treden op met het Belgian National Orchestra o.l.v. Eivind Aadland. Het concert wordt rechtstreeks uitgezonden op Klara, Ketnet, vrt.nu en op de KEW-website.

Dit concert krijgt een vervolg in Charleroi (zaterdag 18 juni, Palais des Beaux-Arts), in de Leuvense Stadsschouwburg op zondag 19 juni, in Luik (donderdag 23 juni, Salle Philharmonique), in Hasselt (vrijdag 24 juni, Cultuurcentrum) en in het Brugse Concertgebouw op zaterdag 25 juni.

Op zondag 26 juni mag de publieksprijs van de RTBF, Stéphanie Huang, aantreden op het Festival Musiq3 in Flagey.

Voor alle up-to-date informatie wat betreft data en ticket informatie : Concertkalender

4 CD box

“Cello 2022” wordt uitgebracht op zaterdag 11 juni 2022, met de mooiste momenten van de vertolkingen van de laureaten uit de eerste ronde, de halve finale en de finale. Het programma zal bekend zijn vanaf maandag 6 juni op shop.koninginelisabethwedstrijd.be.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.