Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Eerste kandidaat: Stéphanie Huang – België, °1996

© Amandine Lauriol / Académie Jaroussky

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Zoals intussen algemeen geweten, is Stéphanie Huang de zus van violiste Sylvia Huang die drie jaar geleden eveneens laureate was van de KEW.

‘5 Albumblätter’ door Jörg Widmann is het opgelegde werk. We kunnen ons intussen al wat eigen maken en vlot volgen. Het is een korter werk met enkele valkuilen, zowel technisch als lyrisch. De cellist moet overschakelen van erg hedendaags naar zeer romantische zinnen en dat is wisselwerking met het orkest en in solozinnen. Stéphanie Huang vertolkt het met een heel eigen inbreng, eerder zachter zoals het bij deze wat frêle jongedame past.

Van Antonín Dvořák kregen de jury en het publiek het Concerto n. 2 in b op. 104 B 191 te horen. Zoals de eerste avond en de komende finaledagen, begeleidt het Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève de musici, zo ook Stéphanie Huang. Dit dankbare laat-romantische werk ligt vlot in het oor en als het gespeeld wordt door een landgenote, is iedereen wat subjectiever in het oordeel. Subjectief of niet, Stéphanie is een knappe soliste die een mooie toekomst wacht. Zoveel is zeker.

Tweede kandidaat: Marcel Johannes Kits – Estland, °1995

© Kaupo Kikkas

Met het opgelegde werk van Jörg Widmanns 5 Albumblätter, geeft deze laureaat al meteen inkijk in zijn breed technisch pallet. Hij speelt erg zuiver en met overtuiging. De verschillende elementen die het werk bevat, komen allemaal tot hun recht met de nodige berekening.

Over berekening in het spel gesproken, Dmitry Shostakovich zijn Concerto n. 1 in Es op. 107 zet de cellist met veel intelligentie in. Het is vooral de intelligentie die overheerst in de uitvoering en de overhand heeft over de lyriek. Het maakt de uitvoering wat koel. Het applaus van het publiek verraadt dat het op dezelfde lijn zit. Of dat met de jury ook zo is, weten we op het einde van deze week.

De KEW is rechtstreeks te volgen via livestream. Klik op [eafl id=”32764″ name=”KEW life” text=”deze link”] en zit mee op de eerste rij. 

Dinsdag 31/05 [20:00]

Stéphanie Huang [ Antonín Dvořák, Concerto n. 2 en si mineur op. 104 | Concerto n. 2 in b op. 104 ]

Marcel Johannes Kits [ Dmitry Shostakovich, Concerto n. 1 en mi bémol majeur op. 107 | Concerto n. 1 in Es op. 107 ]

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.