Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Elke nacht, hoe donker ook, wordt gevolgd door een morgen: Deze blijde boodschap van de natuur is het muzikale en visuele thema van het conceptalbum early music bird. early new music.

Na het meermaals bekroonde album favola in musica. early new music (o.a. u00d61 Pasticcio Prijs), nemen Maria Weiss en het 1607. ensemble met Luca Pianca (luit) en Wolfgang Mitterer (elektronica, 2 opdrachtwerken) ons op haar tweede soloalbum mee naar de betoverende wereld van een zonnige ochtend. Met 7 wereldpremiu00e8re opnames van oude en nieuwe muziek, opgenomen in een bergkerk op 1059m hoogte met speciale akoestiek en een 192 pagina’s tellend boekje, zal dit album worden uitgebracht op 01 juni – in een luxe editie als een hardcover in halflinnen binding met goud reliu00ebf, draad stiksels, hoofdband en een geweven lint bladwijzer in afzonderlijke Duitse en Engelse edities.

Het boekje, vormgegeven als een sprookjesboek, bevat musicologische teksten bij alle muziekwerken, vergezeld van een fotografische reis door het zuiden van Oostenrijk naar betoverende plaatsen, biografische informatie over alle deelnemers, een exclusief interview met Luca Pianca en Wolfgang Mitterer, en, passend bij de ochtend en Bachs ‘Koffie Aria’: 1 koffie en 1 ontbijtrecept. Muziek voor alle zintuigen.

Early 'New' Music: Never heard by modern ears.
nNew 'Early' Music: Contemporary works inspired by old masters.

Muzikaal gezien is het album gewijd aan het zoeken van het oude in het nieuwe en het nieuwe in het oude. Het jaar 1607 geeft betekenis en naam aan het ensemble en al zijn projecten: De uitvoering van Monteverdi’s L’Orfeo in 1607 in de Sala dei Fiumi van het Hertogelijk Paleis in Mantua is de muziekgeschiedenis ingegaan. Als een sleutel die een deur ontsluit, opende dit werk nieuwe muzikale werelden. Hier worden de aloude prima pratica en de moderne seconda pratica tot perfectie gebracht. Traditie en revolutie verenigen zich in een van de scharniermomenten van de geschiedenis.

Als special feature verrast Early Music Bird met een muzikale en digitale wereldpremiu00e8re: een Digital Animated Booklet. Met een haptisch schermontwerp, geanimeerde illustraties en video’s in plaats van een paar foto’s, ziet dit boekje eruit als een soort muzikale ‘Harry Potter-krant’.

De muziek is direct in het boekje te horen, en de teksten van de werken zijn te beluisteren als hoorspelen met een geluidsbewerking van uitgeverij Headroom.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende