Domenico Scarlatti: Keyboard Sonatas

Enige tijd geleden deed onder jonge pianisten een verhaal de ronde over een collega die – wellicht op basis van een weddenschap – een Scarlatti-sonate had geschreven, dat wil zeggen een imitatie van een Scarlatti-sonate.

De componist in kwestie leek zo tevreden met zijn werk dat hij het presenteerde op pianowedstrijden en zelfs prijzen won voor de beste interpretatie van een Scarlatti-sonate. Scarlatti heeft zoveel sonates nagelaten dat het zelfs voor specialisten onmogelijk lijkt ze allemaal te kennen. De originaliteit van Domenico Scarlatti’s 15 sonates, nu opgenomen door de pianiste Maria Clementi, staat buiten kijf.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: