Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

29 september vond de Grand Finale plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Na selectieronden in januari dit jaar en een vierdaagse festivalfase afgelopen week behaalden pianisten Derek Wang (Verenigde Staten, 1998), Yukine Kuroki (Japan, 1998) en Yeon-Min Park (Zuid-Korea, 1990) de finale. Alle drie traden zij samen met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Christian Reif op in een uitvoering van Schuberts Grosse Fantasie ”Wanderer”, bewerkt door Franz Liszt voor piano en orkest.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Eerste prijs (€ 25.000) – Yukine Kuroki
Tweede prijs (€ 10.000) – Derek Wang
Tweede prijs (€ 10.000) en Publieksprijs (€ 2.500) – Yeon-Min Park

Liszt Utrecht zal de komende drie jaar de prijswinnaars ondersteunen als artiestenmanager, uitgever en mentor in de volgende stap van hun carrière. De laureaten krijgen daarnaast de mogelijkheid om een internationaal concerttournee te geven langs verschillende concertzalen. Ook verzorgt Liszt Utrecht voor hen een op maat gemaakt coachingsprogramma met o.a. mediatraining, masterclasses en pr-uitingen als een website, professionele foto’s en cd-opnames.

Alle drie de prijswinnaars ontvangen een sculptuur gemaakt door Evelien Goedkoop, de Complete Liszt Piano Music Box door Leslie Howard en de facsimile van Liszt’s Pianosonate in b klein, uitgegeven door Henle Verlag. De eersteprijswinnaar ontvangt daarnaast de complete Neue Liszt Ausgabe met daarin de partituren van alle werken van Liszt, genoeg om een boekenkast mee te vullen.

De gehele finale werd op YouTube gelivestreamd en is integraal terug te kijken.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.