Dansfestival Bits of Dance 2023 zet jong werk en makerspraktijk centraal

De partners van Dans in Brugge – KAAP, Cultuurcentrum Brugge en Concertgebouw Brugge – laten met Bits of Dance niet alleen dans zien, ze nodigen choreografen en dansers ook uit om hun kennis te delen tijdens een Makersdag. Het festival brengt zo een unieke combinatie van expertise-uitwisseling, reflectie, try-outs en voldragen voorstellingen. Het publiek krijgt een vaak verrassende inkijk in de keuken van de artistieke praktijk terwijl de artiest een directe dialoog kan aangaan met de kijker en met collega’s. Deze editie geeft eveneens het startschot van het gezamenlijke Dans in Brugge-makerstraject, met in 2023 een focus op het werk van Lisa Vereertbrugghen.

Lisa Vereertbrugghen had Bits of Dance in 2020 eigenlijk al op zijn grondvesten moeten doen daveren met DISQUIET, gelukkig is geduld een schone deugd. Op 10 maart kan het Brugse publiek eindelijk deelgenoot worden van haar solo op hardcore techno en subgenres zoals gabber, hardstyle, jungle en drum-‘n-bass. De voorstelling laat niet enkel dans zien, maar toont ook hoe Vereertbrugghen dankzij dans kan bestaan. Dans in Brugge geeft het artistiek veelbelovende werk van Vereertbrugghen graag een eigen makerstraject, met als kers op de taart een creatie voor een groep vrouwelijke dansers tijdens December Dance 23. Dat brede palet aan mogelijkheden voor makers – van traject tot try-outs en zaalvoorstellingen met verschillende ‘dansprofielen’ – vormt de kracht van de Dans in Brugge-alliantie.

“Het fantastische aan hardcore techno is dat het je lichaam activeert. Het is een katalysator voor energie. Ik probeer het publiek een ervaring te bieden die alle zintuigen stimuleert.”

Lisa Vereertbrugghen in BLVRD

do 09 & vr 10 maart 2023

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: