Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Klassiek Centraal

Raising Voices Festival: Vier de Kracht van Muziek en Diversiteit in Brussel

Van 17 tot 22 oktober organiseert De Munt het inspirerende festival The Time of Our Singing, een evenement waar muziek, diversiteit en samenzijn centraal staan. In het hart van Brussel brengt dit festival een gevarieerd programma met concerten, performances, lezingen en workshops. Een viering van culturele verscheidenheid, waarbij het publiek wordt aangemoedigd om samen hun stem te laten horen. Dit festival omarmt de thema’s uit de gelijknamige opera en biedt een unieke kans om verrijkt te worden door onze verschillen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Programma Hoogtepunten

Donderdag 17 oktober – Opera & Dance Battles De aftrap van het festival is een spectaculaire muzikale confrontatie tussen jonge talenten van de MM Academy en het koperkwintet van De Munt. Dit spannende duel vindt plaats op het Muntplein van 17:30 tot 18:30 uur. De dansers nemen de rol van scheidsrechter op zich terwijl de musici strijden met melodieuze uitbarstingen en ritmische swings. Dit is een gratis evenement dat het publiek gegarandeerd in beweging brengt.

Sholeh Rezazadeh & Ish Ait Hamou – Literaire Ontmoeting Twee stemmen uit verschillende werelden komen samen in een verhelderend gesprek over identiteit en ‘gemengd-zijn’. De Nederlands-Iraanse schrijfster Sholeh Rezazadeh en de Belgische danser en auteur Ish Ait Hamou delen hun persoonlijke verhalen en reflecteren op wat het betekent om te leven tussen culturen. Deze ontmoeting vindt plaats in de Fioccozaal van 18:30 tot 20:00 uur.

Vrijdag 18 oktober – Jan Michiels / Dedicatio I Pianist Jan Michiels voert Dedicatio I uit, een meesterwerk van de Belgische componist Kris Defoort. Deze negen “muzikale brieven” combineren invloeden van jazz en klassiek en worden samengebracht met stukken van Debussy, Chopin en Janáček. Het concert wordt gehouden in de Grand Foyer van 12:30 tot 13:30 uur.

Music for a While De jonge muzikanten van Singing Molenbeek, Equinox en Young Belgian Strings brengen een energiek concert vol traditionele en klassieke stukken. Met muziek van onder andere Vivaldi en Beethoven presenteren ze een concert dat de kracht van jeugdige expressie en muzikaliteit viert. Dit concert vindt plaats in de Fioccozaal van 18:00 tot 19:00 uur.

Zaterdag 19 oktober – Inspiring Voices Tijdens een bijzondere rondleiding door de Muntschouwburg wordt het publiek meegenomen door de verhalen van zangers die racisme en discriminatie overwonnen om hun stem te laten horen. Deze muzikale reis door de geschiedenis benadrukt de strijd voor diversiteit in de muziekwereld. De rondleidingen vinden plaats van 10:00 tot 11:30 uur en van 12:00 tot 13:30 uur.

Songs for Social Justice Het Chœur Cassandra Koor geeft een gratis openluchtconcert op het Muntplein. Van protestliederen tot Franse klassiekers, de krachtige stemmen van het koor roepen op tot sociale rechtvaardigheid en inclusie. Het concert duurt van 17:00 tot 17:45 uur.

Museum Night Fever Duik in een muzikaal avontuur tijdens Museum Night Fever en ontdek de Muntateliers. Hier word je verrast door miniconcerten uit allerlei muziekgenres, van klassiek tot jazz en pop. Dit nachtelijke evenement loopt van 19:00 tot middernacht.

Zondag 20 oktober – Eendagskoor Of je nu een doorgewinterde operazanger bent of gewoon zingt in de douche, iedereen is welkom in deze interactieve workshop georganiseerd door Let’s Zing Ensemble en Bozar. Hier ontdek je de vreugde van samen zingen en verken je je eigen stem. De workshop vindt plaats van 10:00 tot 12:00 uur in de ateliers van De Munt.

Let’s Jam at the Opera! Voor de jonge muziekliefhebbers is er een workshop waarin kinderen de verschillende facetten van muziek verkennen, van ritmes tot klanken en stijlen. Dit evenement vindt plaats van 14:15 tot 17:00 uur in de ateliers van De Munt, terwijl de ouders genieten van de Jazzy Afternoon.

A Jazzy Afternoon Sluit het weekend af met een ontspannen jazzmiddag, waar het Kris Defoort Trio en de jonge talenten van Interplay originele composities en improvisaties brengen. Deze muzikaal vrije sfeer vindt plaats van 14:30 tot 17:00 uur in de Munt.

Met dit veelzijdige programma nodigt The Time of Our Singing iedereen uit om samen te vieren en deel te nemen aan een viering van inclusiviteit, creativiteit en samenzang. Laat je inspireren, verrassen en verbind met anderen tijdens dit unieke festival!

Nieuwsbrief

Meer Lezen