Pianist Yefim Bronfman artist in residence bij het Concertgebouworkest

De befaamde pianist Yefim Bronfman is de komende tijd als artist in residence in meerdere programma’s te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Zijn residency ging al in augustus en september 2021 van start met Beethovens Derde pianoconcert. Nu speelt hij het virtuoze Derde pianoconcert van Rachmaninoff, dat onder leiding van Fabio Luisi klinkt in Het Concertgebouw op 9, 10 en 11 maart, en vervolgens in de Philharmonie in Luxemburg (13 maart) en de Philharmonie de Paris (14 maart).

Op maandag 7 maart is Yefim Bronfman bovendien te horen in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In de serie Close-up speelt hij dan met strijkers uit het Concertgebouworkest de pianokwintetten van Brahms en Sjostakovitsj.

Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni komt de pianist terug voor de wereldpremière van Elena Firsova’s Pianoconcert op. 175, geschreven in opdracht van het Concertgebouworkest, dat onder leiding staat van Jakub Hrůša.

Yefim Bronfman over het Concertgebouworkest

© Milagro Elstak

Yefim Bronfman is al jaren met grote regelmaat te gast bij het orkest, zowel in Amsterdam als op tournee. De eerste keer, onder leiding van Mariss Jansons in 1999, noemt hij ‘een van de hoogtepunten in mijn leven tot nu toe’. Over het orkest zegt hij: ‘In het Concertgebouworkest zitten heel sensitieve musici, daardoor kun je op kamermuzikale wijze te werk gaan. Ze zijn zeer precies. Hoe complex de muziek ook is, ze reageren onmiddellijk en op de juiste manier – en daar ga ik weer op in. Deze groep is krachtig en gevoelig tegelijk, een prachtige combinatie.’

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist