XX Santander International Piano Competition: de 6 finalisten zijn gekend!

De jury van de 20e Santander International Piano Competition is bijeengekomen na afloop van de vierde halve finale van het concours, die van 29 juli tot en met 1 augustus werd gehouden in de Sala Pereda van het Palacio de Festivales de Cantabria, en heeft de namen bekendgemaakt van de 6 deelnemers die doorgaan naar de eindfase van het concours.

De namen van de geselecteerde pianisten zijn de volgende:

  • Yu Nitahara (Japan, 31 jaar)
  • Marcel Tadokoro (Frankrijk / Japan, 28 jaar)
  • Matyáš Novák (Tsjechische Republiek, 23 jaar)
  • Xiaolu Zang (China, 22 jaar)
  • Domonkos Csabay (Hongarije, 31 jaar)
  • Jaeden Izik-Dzurko (Canada, 22 jaar)

Alle fasen van het concours worden live uitgezonden op RTVE Play en het YouTube-kanaal van het Concours. De finale wordt uitgezonden op Radio Clásica van Radio Nacional de España en TVE’s La 2. Ook het prijzengala wordt uitgezonden op TVE2.

In deze fase van het concours komen de twaalf pianisten van de halve finale in aanmerking voor de “Special Award to the Best Chamber Music Performer”, ter waarde van 3.000 euro en een concert met de leden van het Cuarteto Casals. Een prijs die ook zal worden uitgereikt tijdens het Gala van de Slotceremonie op 5 augustus.

De jury die de deelnemers aan elke etappe zal selecteren en de prijzen zal toekennen, wordt gevormd door grote internationale persoonlijkheden, met Joaquín Achúcarro aan het hoofd; Claudio Martínez Mehner en Rena Shereshevskaya (vice-voorzitters); Péter Csaba, Barry Douglas, Akiko Ebi, Ana Guijarro, Márta Gulyás en Hüseyin Sermet.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist