Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

2020/01/20. Antwerpen. “2020 - lubricant for life” is de eerste productie van het theatergezelschap ‘Woodman’ (Dat zijn Thomas Janssens, Joke Emmers, Evelien Bosmans en Matthias Meersman)

Nieuw gezelschap Woodman met ‘Lubricant for life’

Niet bij de pakken blijven zitten en tegenwind geven, dat deed het nieuwe gezelschap Woodman bestaande uit Tanya Zabarylo, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman, Evelien Bosmans werkte mee als coach. Hun eerste geesteskind ‘Lubricant for life’ is een opkikker vanjewelste. Ja, waar was de fun gebleven? Voor heel wat mensen wordt het leven zwaar omdragen: de sluimerende angst voor de klimaatverandering, natuurrampen, hoge energieprijzen…

Het gezelschap ging in coronatijden op zoek naar de blinde vlek en kwamen na een paar brainstormen met een origineel en spitant idee voor de proppen. Een geluksrevue. Deze voorstelling zorgt voor geen koortsopstoot maar wel happy feeling. Geplaatst in de maatschappelijke context van de pandemie,  vindt het meer dan ooit bestaansreden. Het is therapeutisch. Er mag weer gezongen, geknuffeld, gedanst en gelachen worden. Activisme voor het goede doel zeg maar. De performers staan op de scène met een stevige portie zelfrelativering en je-m’en-foutisme. De titel, ‘Lubricant for life’, werd met zorg uitgekozen en geselecteerd. Een ‘glijmiddel’ om het leven verteerbaar te maken. 

Go with the flow

2020/01/20. Antwerpen. “2020 – lubricant for life”

Ze staken de koppen bij elkaar en 18 korte, diverse scènes werden speelklaar gemaakt. Het publiek, dat door corona zo lang op zijn honger zat, wordt interactief bij het spektakel betrokken. Verschillende mensen, willekeurig gekozen in de zaal, mogen een omslag trekken. Zo wordt de volgorde van de scènes bepaald door het lot. De beklemmende werkelijk van het voorbije anderhalf jaar wordt gecounterd met Spielerei van de bovenste plank. Ze vieren het leven samen met het publiek. Geluk is maakbaar. Theater kan weliswaar de wereld niet veranderen, maar het publiek wel een boost geven, een shot positieve energie. Het is ook niet allemaal rozengeur en maneschijn. In de korte fragmenten zit best ook wat verdriet en nostalgie, zoals in ‘1921’ waarin Tanya Zabarylo haar roots schetst. Voor de rest trekken deze vier prille dertigers een spoor van jolijt en vreugde met Joke Emmers aan top. Een jonge, aimabele actrice die bulkt van goedlachse en positivisme. Ze stelt zich op als lachcoach en het publiek laat zich niet onbetuigd en zingt ook uit volle borst het liedje ‘Leef’ van André Hazes mee.

2020/01/20. Antwerpen. “2020 – lubricant for life”

Er kan geknuffeld worden in de scène ‘Der Bär’, even later vormen de acteurs een hecht kringetje met enkele toeschouwers op de eerste rijen. De relativiteit van goeroes wordt in een parodie in de verf gezet. ‘De bewonersvergadering’, is hilarisch omdat geruzie, na-ijver en voyeurisme zo herkenbaar zijn. Er wordt een stevig stukje gedanst. Tanya Zabarylo zingt toonvast enkele mooie ballads. Er volgen ook verschillende opdrachten voor het viertal. Eén daarvan is pizza bestellen voor de hele zaal. De spanning wordt gewiekst opgedreven. Op het einde van de voorstelling komt zowaar een jonge pizzabezorger de waar afleveren. Overweldigd door in een volle zaal terecht te komen én een voorstelling in volle gang, is de besteller compleet van zijn melk. Er blijken toch punten van overeenkomst te zijn. De acteurs kunnen hem overhalen een gedicht voor te dragen. Uiteindelijk blijkt ook dit fake te zijn. Alles was in scène gezet. Het publiek lustte in elk geval pap van deze lichtvoetige voorstelling vol dynamiek.


INFO

  • WAT: Lubricant for life, lunchvoorstelling
  • WANNEER: première dinsdag 28 september
  • WAAR: BOZAR, Brussel
  • WIE: 
    • Productie: Woodman
    • Acteurs: Tanya Zabarylo, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Mersman,
    • Coach: Evelien Bosmans

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.