Whisper Me a Tree | Olivia Gay

Het bos is altijd een belangrijke plek geweest voor Olivia Gay. Ze zwerft alleen door het bos en luistert niet alleen naar de stilte, maar ook naar het geroezemoes. Het is een plek van creatie waar haar cellistische instincten worden gewekt en waar ze rust kan vinden buiten de stad. In 2022 heeft ze haar krachten gebundeld met die van het Office national des forêts (ONF) om het publiek bewust te maken van dergelijke ruimtes door toeschouwers uit te nodigen voor concerten die in het hart van het bos of op een natuurlijke plek worden gegeven.

Dit album zet dit project voort en bevat werken van Jacques Offenbach, Camille Pépin, Edward Elgar, John Luther Adams en Max Richter; het programma als geheel staat onder de auspiciën van het prachtige Stille Woud van Antonin Dvořák, dat ook zijn naam leende aan dit initiatief.

fuga-libera-20211116154444-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: