Weinberg: Vioolsonates V.4

In de afgelopen twintig jaar is de in Polen geboren en in Moskou gevestigde Mieczysław Weinberg (1919-96) erkend als een van de belangrijkste stemmen in de twintigste-eeuwse muziek, in aanzien gelijk aan zijn goede vriend Dmitri Sjostakovitsj. Dit vierde en laatste deel van zijn muziek voor viool solo, viool en piano en twee violen is het enige overzicht dat al deze werken in aanmerking neemt. Het presenteert muziek variërend van een beginnend zekere vroege partituur van de tiener Weinberg tot werken waarin zijn persoonlijkheid volledig gevestigd en onmiddellijk herkenbaar is.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: