Pastorale – Weihnachtliche Instrumentalmusik des Barock

Pastorale stukken zijn de meest voorkomende varianten van barokke instrumentale kerstmuziek. Ze begeleiden de aanbidding van de herders, en componisten putten daarvoor graag uit originele herdersmuziek. Bij het componeren van zijn Pifa uit Messiah bijvoorbeeld, herinnerde Händel zich de muziek van de herders die hij had gehoord tijdens zijn verblijf in Rome met Kerstmis. Hetzelfde kan worden gezegd van de andere werken in dit programma die uitdrukkelijk zijn aangeduid als herdersmuziek of kerstconcerten. in dit programma, die worden aangevuld met andere feestelijke muziek.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten