Voyage intime

Sandrine Piau en de pianist David Kadouch vormen een nieuw duo waarvan de eerste concerten enthousiast zijn ontvangen. De Franse sopraan houdt ervan om rond een thema talen en werelden van verschillende componisten en dichters met elkaar te vermengen. Schubert, Liszt, Wolf en Clara Schumann gaan hier samen met Lili Boulanger, Duparc en Debussy. Sandrine Piau legt uit: ‘De belofte van nieuwe horizonten, de vreugde van nieuwe ontmoetingen: de reis in al zijn vormen was voor David en mij de rode draad van dit recital. Van de zoektocht naar een langverwachte maar onbereikbare plaats elders tot de uiteindelijke overgang naar de dood, het brengt onze aspiraties, onze obstakels en de “vreugdevolle uitwegen” die de wervelwind van het leven ons biedt, in kaart. Zij citeert een prachtig gedicht dat vaak aan Pablo Neruda wordt toegeschreven: “Hij sterft langzaam die niet reist, die niet leest, die niet naar muziek luistert, die niet weet hoe hij genade in zijn eigen ogen moet vinden.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: