Voorjaarsode aan de liedkunst

Het liedgenre is de voorbije jaren helaas wat in de verdrukking geraakt in onze concertzalen. Het aantal liedrecitals is nogal dun gezaaid. Hoog tijd dus om daar iets aan te doen. Vandaar dat de seizoensopener 2018 van Piano achter het Gravensteen dit keer beter Lied achter het Gravensteen zou heten.

Te gast: één van de meest beloftevolle duo’s van het moment: de jonge sopraan Emma Posman en de even talentrijke pianist Bert De Rycke. Emma en Bert vormen al ruim anderhalf jaar een vast duo en werden vorig jaar geselecteerd voor de prestigieuze “Udo Reinemann International Masterclasses”, bij grootheden als Anne Sofie von Otter, Christianne Stotijn, Olaf Bär, Roger Vignoles…

Ze brengen op zaterdagavond 3 maart een subliem recital met een Duits (liederen van Richard Strauss, Franz Schubert en Viktor Ullmann, een boeiende ontdekking) en een Frans (Maurice Ravel en Henri Duparc) luik. Tussendoor vertolkt Bert ook enkele Schubert/Liszt-liedtranscripties en enkele études van Claude Debussy.


  • WAAR: Cultuurkapel Sint-Vincent, Sint-Antoniuskaai 10, 9000 Gent
  • WANNEER: Zaterdag 3 maart om 20 uur (deuren open vanaf 19.15 uur)
  • Info & reservaties: erik.vertriest@skynet.be – tel. 0478 49 44 26

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: