Vivaldi : The Great Venetian Mass

Een raadselachtige paradox: hoewel Vivaldi meer dan 30 jaar heeft gewijd aan het componeren voor het Ospedale della Pietà in Venetië, is ons geen complete toonzetting van een liturgie van zijn hand overgeleverd. Door bestaande voorbeelden van zijn religieuze muziek (zoals het beroemde Gloria) en andere werken die een andere tekst kregen om hun nieuwe liturgische functie aan te passen (Sanctus en Agnus Dei) in elkaar te laten overlopen, biedt het ensemble Les Arts Florissants ons nu een meeslepende reconstructie van een plechtige mis die de “Roodharige Priester” geschreven zou kunnen hebben… voor precies zo’n vergadering van uitzonderlijke solisten!

image001
logo.1637167388.5734560490

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: