Vivaldi: Sacroprofano

Hoewel hij al een rijke podium- en platencarrière achter de rug heeft, is dit het eerste soloalbum van Tim Mead. “Door de heilige en wereldlijke aspecten van Vivaldi’s werk naast elkaar te zetten, verkent dit programma de aardse passie van het goddelijke en de hemelse schoonheid van de liefde”, aldus de Engelse countertenor. “Wanneer ze naast elkaar worden geplaatst, onthult zijn hoogst individuele benadering dat deze twee werelden nauw met elkaar verweven zijn, in muziek die tegelijk verbazingwekkend en zeer virtuoos is. Met zijn partners uit Arcangelo, onder leiding van Jonathan Cohen, horen we hem in het beroemde Nisi Dominus en de niet minder gevierde cantate Cessate, omai, cessate, naast het Salve Regina RV618 en Amor, hai vinto.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: