Vivaldi: Il Mondo Al Rovescio

Een omgekeerde wereld. Vivaldi’s concerti con molti istromenti kunnen door hun omvang en gedurfdheid als ware voorlopers van de symfonie worden beschouwd. De “rode priester”, een toonschepper van onbegrensde verbeelding, leefde zich hier uit met de uitvinding van ongekende klankcombinaties. In zijn beroemde Mondo al rovescio (Omgekeerde wereld) brengt hij een wilde drukte van octaafparallellen teweeg door fluiten, hobo’s en klavecimbel de stemmen van viool en violoncello te laten verdubbelen. Met deze opname dragen Amandine Beyer en Gli Incogniti bij tot de herontdekking van deze ongelooflijk moderne muziek.

image001
logo.1637167388.5734560490

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: