Virtueel zingen en oefenen want geen repetities? Het kan!

Koordirigent Koen Vits kan, zoals iedereen, het niet hebben dat de muziek zou verstommen door het Coronadrama dat zich wereldwijd afspeelt. Hij nam een opmerkelijk initiatief: ‘online zingen’… Lees mee:

“Zin om te zingen, maar zijn jouw koorrepetities weggevallen door het Corona-virus? Doe dan mee met Koor kontra Korona, een virtueel koor dat apart, samen zingt.

De oefenbestanden en partituur vind je op www.oefenbestanden.be. Oefen het stuk in, en zing het voor webcam terwijl je het oefenbestand via koptelefoon beluistert. Stuur dit filmpje via WeTransfer op naar koor@koenvits.be en zing zo virtueel mee!

Het opzet van deze Facebookgroep is zoveel mogelijk koorzangers te verzamelen om samen een koorwerk in te zingen. Je oefent de partituur in, met behulp van een oefenbestand en zingt het werk in met een gefilmde dirigent. Dit filmpje stuur je via WeTransfer op, en er wordt een mooi geheel van gemaakt. Meer info en oefenbestanden: www.oefenbestanden.be”.

Oefenbestanden voor Koor kontra Korona

sopraan

alt

tenor

bas

Neem je eigen stem op terwijl je het oefenbestand via koptelefoon beluistert (zodat het niet mee opgenomen wordt). Verstuur het via WeTransfer naar koor@koenvits.be

De partituur van dit werk kan je hier downloaden.

Twee wijzigingen: de bassen mogen de allerlaatste noot (de slotnoot) octaveren naar beneden. De tenoren mogen de allerlaatste noot veranderen in een la (in plaats van een fa) om het akkoord majeur op te vullen.

Veel plezier ermee!

© 2020 OEFENBEST


Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: