Vijfde editie Brussels Chopin Days 2017-‘18

Zowel bij de doorwinterde concertganger, als bij de piepjonge melomaan doen de Brussels Chopin Days wel een belletje rinkelen. De formule is duidelijk: 4 à 5 concerten per jaar door jong en internationaal toptalent, met een programmatie geheel gewijd aan Frédéric Chopin.

Inmiddels is de concertserie aan haar vijfde editie toe. Op 15 september 2017 trekt ze haar nieuwe seizoen op gang met de Letse pianist Vestard Shimkus. Shimkus – die eerder al te gast was in 2015 – stelt een dijk van een programma voor met onder meer de integrale Ballades.

Artistiek directeur Matthieu Idmtal koos voor een boeiende programmatie. Naast Vestard Shimkus prijken op de affiche namen als Plamena Mangova, Alexander Buzlov, Evgeni Bozhanov en Lukas Geniusas.

Nieuw dit seizoen is de aandacht die gaat naar de kamermuziek van Chopin. Niet alleen zijn Nocturnes en Waltzen komen aan bod, maar eveneens zijn Cellosonate Op. 65, alsook zijn minder bekende Pianotrio Op. 8 zullen te horen zijn in de grote zaal van het Brusselse Conservatorium.

Meer info is te vinden op www.brusselschopindays.com. Reserveren kan via info@brusselschopindays.com .

Kaarten: volwassenen: 25 euro, studenten en -18 jaar: 18 euro


  • WAT: Brussels Chopindays
  • WAAR & WANNEER: seizoen 2017-’18, concertzaal Conservatorium Brussel
  • WIE: Vestard Shimkus, Plamena Mangova, Alexander Buzlov, Evgeni Bozhanov, Lukas Geniusas

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist