Vanishing Point / Verdwijntijd van Sofie Vanden Eynde

November 2016. Luitiste Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter zet de diagnose in drukletters op papier: burn-out. Ze is een uitgebrand huis. Ook de muziek stropt. Adrenaline plakt aan haar snaren, spelen is sterven. Ze stopt. Bijna een jaar lang. Vandaag maakt ze de balans op. Haar snaren spreken anders nu: de stilte tussen de noten heeft aan betekenis gewonnen. Sofie vat haar ervaringen met burn-out in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en stilte, wanklank en harmonie. Met muziek van John Dowland, Francesco da Milano, de Visée, de Narvaéz, en nieuw werk van Vladimir Gorlinsky.

Vanishing Point / Verdwijntijd kan op verschillende manieren beluisterd worden: niet alleen als luitrecital, maar ook als hoorspel met stem, luit en soundscapes. De tekst van Annemarie Peeters werd ingesproken door actrice Katelijne Damen (NL) en stemkunstenares Caroline Daish (EN). Vladimir Gorlinsky creëerde soundscapes gebaseerd op de klanken van de luit, die als onder een microscoop werden uitvergroot. De soundscapes weven zich tussen de tekst en de luitmuziek. Jo Thielemans maakte het geluidsontwerp en zorgde voor de live elektronica.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: