Velkommen, tervetullut, välkommen, velkomið!

Een wereldvermaard Zweeds balletgezelschap? Een eigenzinnige bewerking van Björks Homogenic? Een Noorse topvioliste mét Belgisch orkest? Dé nieuwe namen van de IJslandse muziekscène? Hét Deense jeugdtheatergezelschap? Dat, én veel meer kan je van 25 tot en met 28 oktober ontdekken in Hasselt …

Na 10 edities was Nordic night – met optredens van artiesten als Jóhann Jóhannsson, Ólafur Arnalds, Efterklang, Agnes Obel, Emiliana Torrini, Jaga Jazzist en vele anderen – een referentie voor de muziek uit het noorden.

Vanuit die basis besloot Cultuurcentrum Hasselt (CCHA) in 2016 te evolueren van één concertavond naar een jaarlijks vierdaags multidisciplinair kunstenfestival dat, bij het vallen van de bladeren, de presentatie en ondersteuning van kunstvormen uit het Hoge Noorden centraal plaatst en inzet op de culturele verbindingen en dialoog tussen het Noorden en onze regio.

Eind oktober – wanneer de dagen weer wat korter worden en de nachten wat langer – organiseert CCHA de ondertussen derde editie van zijn Nordic night(s). Met andermaal, naast een flinke brok (post-)klassieke muziek óók pop ‘n rock, dans, een familievoorstelling en literatuur uit/over het Hoge Noorden.

Speciaal voor het festival wordt de kleine parketzaal opnieuw omgevormd tot een heuse Nordic pop-upbar. Met een speciale aankleding, aangepaste concerten, nagesprekken … Maar je kan er ook proeven van Nordic bieren en hapjes. Of napraten met de artiesten.

Velkommen, tervetullut, välkommen, velkomið!


  • WAT: Nordic Night(s)
  • WANNEER: donderdag 25 oktober t/m zondag 28 oktober 2018
  • WAAR: Cultuurcentrum Hasselt (CCHA)
  • WEBSITE: ontdek het volledige programma via deze link …
  • FOTORIGHT: Renaat Nijs, Cross-linx, Kaja Bruskeland, Lars Myhren Holand, Karoline O.A. Pettersen ©

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: