Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Veerle Declerck wordt de nieuwe artistiek coördinator oude muziek in Concertgebouw Brugge. Declerck is musicologe en heeft jaren ervaring in de culturele sector. Momenteel werkt ze bij Bozar als Deputy Director Music. Vanaf 1 april 2023 neemt ze de taken over van Albert Edelman, die na 11 jaar het Concertgebouw verlaat voor een functie als artistiek directeur bij B’Rock Orchestra. Albert heeft het oude-muziekprogramma van het Concertgebouw prominent op de kaart gezet in Vlaanderen en in het buitenland met gerenommeerde festivals als Bach Academie Brugge en GOLD. Op dit succesvolle elan wordt de komende jaren samen met Veerle verder gewerkt. Met een mix van vaste waarden en nieuwe ideeën blijft eeuwenoude muziek springlevend.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

‘Ik ben verheugd met de komst van Veerle Declerck als nieuwe programmator oude muziek. Met haar uitgebreide ervaring en netwerk zet ze haar schouders onder de toekomstplannen van het Concertgebouw, waarbij klassieke muziek van vroeger en nu een belangrijke meerwaarde creëert in onze maatschappij. We vinden elkaar in gedeelde waarden, waarbij het Concertgebouw een gastvrij, prikkelend, creatief en genereus open huis is voor een verscheidenheid aan kunstenaars, publiek en partners. Tegelijk wil ik Albert Edelman van harte danken voor de jarenlange intense samenwerking, met succesvolle festivals en de verdere ontwikkeling als toonaangevend podium voor oude muziek. We zullen hem missen en wensen Albert heel veel succes bij B’Rock Orchestra!’

— Jeroen Vanacker, artistiek directeur Concertgebouw Brugge

‘Concertgebouw Brugge is de ideale plek om de actualiteitswaarde van oude muziek aan te tonen. Ik kijk er enorm naar uit om deel te mogen uitmaken van een fijn team en een fantastisch open huis.’

— Veerle Declerck

Biografie Veerle Declerck

Veerle Declerck (1970, musicologe (KU Leuven)) startte haar loopbaan in 1994 als cultuurfunctionaris bij de Stad Kortrijk. Haar liefde voor muziek kreeg ook professioneel een plaatsje toen ze in 1997 bij het Festival van Vlaanderen aan de slag kon, eerst als communicatiemedewerker en vanaf 2002 als directeur van het Festival van Vlaanderen-Mechelen waar ze twee nieuwe festivals vorm gaf: Musica Divina en Mechelen hoort Stemmen. Na 15 jaar directeurschap daar gaf ze de fakkel door en lonkte een mooie opportuniteit in Bozar als coördinator oude muziek. Vijf jaar later groeide ze er door tot Deputy Director Music. In april 2022 werd ze tot voorzitter van het Réseau Europeen de Musique Ancienne verkozen. Al van bij het begin van haar professionele loopbaan engageerde ze zich om mee vorm te geven aan het Vlaamse muziekbeleid door te zetelen in commissies (muziektheater, klassieke muziek, landschapscommissie) en besturen van culturele instellingen en organisaties (o.m. DE SINGEL).

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende