Veelzijdig, dynamisch, grenzeloos begin van het 2de seizoen kapelconcerten

Het Utrecht String Quartet opent de concertserie op 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober om 15 uur zal in de kapel van Bovendonk in Hoeven het eerste kapelconcert van dit seizoen worden geopend door Eeva Koskinen, Katherine Routley, Mikhail Zemtsov en Sebastian Koloski van het Utrecht String Quartet. Met veel plezier kijkt Stichting Cultuur Oudenbosch terug op de eerste serie Kapelconcerten in Oudenbosch.

De combinatie van klassieke muziek door topmusici en nagenieten met een glas goede wijn van Flesjewijn.com is door velen warm ontvangen. Vandaar dat er ook dit seizoen weer een mooi programma is samengesteld.

Vanwege de restauratie van de Kapel Saint Louis verhuizen de klassieke concerten naar de eveneens bijzonder mooie kapel van Bovendonk in Hoeven. Het concept blijft vertrouwd: Musici met een wereldreputatie in een bijzondere ambiance, voor echte muzikale fijnproevers. Dit jaar bent u voordelig uit wanneer u kiest voor een passe-partout met diner. Hiermee heeft u toegang tot alle vier de Kapelconcerten voor de prijs van drie concerten én geniet u voor of na de concerten van een heerlijk 3-gangen concertmenu bij Brasserie Bovendonk. Dit passe-partout is nog tot en met 8 oktober te koop via de website. Op 8 oktober  kunt u dan lekker blijven dineren na het eerste kapelconcert door het Utrecht String Quartet in Hoeven.

Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici afkomstig uit Finland, Australië, Rusland en Duitsland tegenwoordig in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten. Het Utrecht String Quartet verwierf internationale faam met hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire. Daarnaast werkt het kwartet regelmatig samen met hedendaagse componisten. In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd. Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd.

Het programma bestaat uit Strijkkwartet op.59/2 van Ludwig van Beethoven. Beethoven liet zich inspireren door de virtuositeit van het eerste professionele strijkkwartet ooit van Ignaz von Schuppanzigh. Om hun Russische mecenas graaf Andreas Razumovsky te eren verwerkte Beethoven Russische thema’s in zijn muziek.

Dit strijkwartet wordt afgesloten met Las cuatro estaciones Porteñas (arr. E. Zemtsov) van Piazzolla.

Ástor Piazzolla is onbetwist de grootste componist van tango’s. Hij hervormde de Argentijnse dans door invloeden toe te voegen van jazz en klassieke muziek. Oorspronkelijk zijn deze ‘vier seizoenen van Buenos Aires’, die op geen enkele manier gelieerd zijn aan de vier seizoenen van Vivaldi, gecomponeerd voor een ensemble van (alt)viool, piano, elektrische gitaar, contrabas en bandoneon, het instrument dat Piazzolla zo virtuoos bespeelde. De werken zijn niet als een suite geschreven, maar ontstonden los van elkaar tussen 1965 en 1970. De Russische componist Evgeni Zemtsov bewerkte Piazzolla’s composities voor strijkkwartet.

Wilt u meer weten over dit concert kijk dan op Cultuur Oudenbosch, waar u meteen het hele programma van de zes concerten vindt. Kaarten kosten € 32,50 inclusief een consumptie na afloop in de refter van de Bovendonk. U kunt uw kaarten online bestellen of aanschaffen bij de verkooppunten ‘t Koepelke op de Markt 36, Villa Viva Sam Sam aan de Polderstraat 2a en Flesjewijnshop aan de Polderstraat 1 in Oudenbosch en bij de Bovendonk in Hoeven.


Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: