Vassiliev: Guitar Works, Vol. 1

De muziek van Konstantin Vassiliev is een synthese van verschillende stijlen, waaronder jazz, Russische volksmuziek en hedendaagse westerse tradities. Dit album bevat muziek geschreven over een periode van 22 jaar, met drie werken speciaal gecomponeerd voor gitaarsolist Yuri Liberzon. De Hommage à Tom Jobin is geïnspireerd door een van de scheppers van de bossa nova stijl, terwijl de melancholische en lyrische contrasten van Rose in the Snow Vassiliev’s gave voor het vertellen van verhalen onthullen. Aria’s, romantische miniaturen, variaties en episodes met meerdere karakters tonen Vassiliev verder als een levendige en opwindende componist met een veelzijdige gave.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: