Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

“Concertpianist zijn in de 21e eeuw is een vreemd beroep. Als ik op een ander groot podium sta, voel ik me vaak als die gek uit de straat ernaast, die met grote ogen rondloopt en schreeuwt over liefde en dood, goden en duivels, en het onvermijdelijke einde van alles, helemaal alleen en belachelijk. Maar dat is eigenlijk al jaren de meest interessante uitdaging voor mij – om de luisteraar te laten beseffen dat achter alle grote romantische gebaren en de taal die in het tijdperk van internetberichten misschien een beetje te dramatisch lijkt, een verhaal schuilgaat dat nog steeds helemaal over jou en mij gaat.

Voor mijn eerste plaat ga ik door de nietjes van een romantisch pianorepertoire die een grote rol hebben gespeeld in verschillende fasen van mijn leven als pianist, en kijk ik naar het kleine verhaal dat daartussen verschijnt. De twee belangrijkste stukken in de tracklist – Schumanns Humoreske en Schuberts Wanderer-Fantasy – hebben me altijd gefascineerd door de manier waarop ze het ironische en het serieuze op briljante en poëtische wijze met elkaar in evenwicht brengen, zodat het ene niet zonder het andere kan. Die stukken zetten de toon voor het hele project, dat eigenlijk een zelfportret is van een man die aanmatigend genoeg is om een klassieke pianist in 2022 te zijn.”

— Sergei Redkin


fuga-libera-20211116154444-logo

Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.