Mahler&Strauss: Urlicht – Alois Mühlbacher

Na zijn laatste release Nisi Dominus – Stabat Mater met barokrepertoire van Pergolesi en Vivaldi wijdt countertenor Alois Mühlbacher zijn nieuwste opname Urlicht, die in mei verschijnt op het label ARS Produktion, nu aan meesterwerken uit een heel ander genre en tijdperk: liederen van Gustav Mahler en Richard Strauss.

Voor zijn nieuwe uitgave heeft Alois Mühlbacher Mahlers Fünf Lieder nach Texten von Friedrich Rückert opgenomen, evenals Wo die schönen Trompeten blasen en het gelijknamige “Urlicht” uit Des Knaben Wunderhorn. Daarnaast presenteert de CD verschillende liederen van Strauss, die allemaal in de eerste helft van zijn leven werden geschreven, waaronder uit zijn eerste liederenbundel Acht Gedichte aus ‘Letzte Blätter’, op. 10 naar Hermann von Gilm zu Rosenegg of de Schlichte Weisen, op. 21 naar gedichten van Felix Dahn.

Over Alois Mühlbacher

Alois Mühlbacher is een van de vallende sterren van de vocale scene. Bijna naadloos maakte de voormalige St. Florian “wonderboy” de overgang van een sopraan-solist naar een gevestigde countertenor. Vandaag treedt hij internationaal op in recitals en aan de zijde van gerenommeerde dirigenten als Martin Haselböck, Ivor Bolton en Dorothee Oberlinger met historisch geïnformeerde ensembles tot symfonieorkesten aan toe.hebben geholpen zijn genie onsterfelijk te maken. (De titels beginnend met de letter D herinneren aan de musicoloog Otto Eric Deutsch, die alle werken van Schubert’s werken chronologisch heeft geordend.)

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: