Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Met United Music of Brussels laten het Belgian National Orchestra, de Munt en Bozar muziek weerklinken op atypische locaties in onze hoofdstad. Gedurende drie dagen – op 24, 25 en 26 november – kunnen Brusselaars, muziekliefhebbers en toeristen een muzikaal parcours doorheen de stad ontdekken. Wandel van de ene locatie naar de andere en laat je verrassen door een reeks mini-concerten georganiseerd door de drie federale culturele instellingen.

De mini-concerten langsheen het muzikale parcours worden gegeven door instrumentalisten van het Belgian National Orchestra en de Munt. Zij vormen diverse ensembles, groot en klein, en laten hun verbeelding de vrije loop. Een elektro-akoestische klarinet? Check! Een pianistenmarathon? Check! Argentijnse tangoconcerten? Check! Een ‘interstellaire solohoorn’? Check! Een uitvoering van Nonetto van Nino Rota? Check! 

Ontdek dit alles en nog veel meer tijdens een wandeling doorheen Brussel. De muzikanten zie je aan het werk in de overdekte galerijen van de Brusselse binnenstad en ook op atypische plaatsen op de Zavel en in de Marollen.

Warmgelopen van de vele mini-concerten? Bezoek dan ook het gratis concert op vrijdagavond 25 november in onze Henry Le Boeufzaal! Daar speelt het Belgian National Orchestra onder leiding van chef-dirigent Antony Hermus naast filmmuziek en het symfonische gedicht Also sprach Zarathustra van Richard Strauss ook de wereldpremière van de Eerste symfonie Ombres Célestes van de Brusselaar Jean-Luc Fafchamps. Hij liet zich bij de compositie hiervan inspireren door ruimtefenomenen zoals zwarte gaten, sterrenstelsels en de leegte van het heelal.

Op het programma

Dag 1 | 24 november 

19h30-23h Word United Music of Brussels op gang getrapt trappen met 7 kleine concerten van 30 minuten door de muzikanten van de Munt op kleine atypische plaatsen in de Zavel: de Zavelkerk en verschillende galerijen. Alle concerten zijn vrij toegankelijk, zonder inschrijving.

Dag 2 | 25 november  

12h-20h Van Argentijnse muziek in de Ravensteingalerij, over de concertini (kleine middagconcerten) in de Foyer van de Munt, tot een groot symfonisch concert van het Belgian National Orchestra in de Henry Le Boeufzaal van Bozar. Ook dag 2 belooft voor ieder wat wils! Alle concerten zijn vrij toegangelijk, zonder inschrijvingen behalve de twee concerten in de Munt en Bozar. Je kan je nu al inschrijven:

Dag 3 | 26 november 

11h30-21h United Music of Brussels wordt afgeslopten met een dag vol muziek in de Munt, Cinéma Galaries, de koninginnegalerij, de Sint-Gorikshallen en nog heel wat andere plaatsen. Ook vandaag zijn alle concerten zijn vrij toegankelijk, zonder inschrijving.

Meer info op de website van bozar: https://www.bozar.be/nl/united-music-brussels

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende